Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 06-08-02
Læserbrev: Nye millioner til turisme

I Randers Amtsavis har vi i juli fundet et indlæg, skrevet af det lokale folketingsmedlem for partiet Venstre, Else Winther Andersen fra Grenå, der fortæller om en stor pose penge, regeringen har afsat til nye initiativer på turistområdet. Da det også har interesse for vores egn, bringer vi det her:

”Regeringen har afsat 60 millioner kroner over fire år, som skal bruges til at medfinansiere nye initiativer, der kan styrke væksten inden for den danske turisme.
Det er regeringens overordnede målsætning at skabe vækst og fornyelse for dansk turisme.
Det skal blandt andet ske ved at etablere nye landsdækkende turismealliancer, alliancer som målrettes turismens væsentligste forretningsområder, såsom kystturisme, storbyferier, erhvervsturisme og aktivferie.
En turismealliance indenfor den kystnære ferieturisme og indenfor den aktive ferieturisme, som er dét, Djursland virkelig kan byde på, kan være med til at skabe et mere moderne og tidssvarende billede af Djursland, så de turister, der foretrækker den form for ferie, vil blive helt klar over hvilke tilbud, der venter dem netop i dette område.
Med de nye alliancer vil turismeerhvervet bruge hinanden kreativt, de vil styrke samarbejdet og være med til at igangsætte nye initiativer.
Regeringen vil også indenfor hvert af de nævnte områder iværksætte nye udviklende projekter, som skal udvikle helt nye turisttilbud – tilbud der lever op til de krav og efterspørgsler, som den moderne turist stiller i dag.
En anden væsentlig ting, regeringen vil bidrage til, er at turisterhvervet har en effektiv erhvervsservice til rådighed.
Dansk turisme skal med udgangspunkt i virksomhedernes behov tilbydes muligheder for individuel rådgivning, markedsføring og distribution på alle niveauer indenfor turismen.
Et sidste vigtigt initiativ, regeringen har taget, er udvikling af mærkningsordninger for attraktioner i Danmark, sådan at turister får bedre adgang til pålidelige og relevante oplysninger om netop dét område, de ønsker at opleve.
Turismen er en vigtig del af Djurslands erhvervsliv, og jeg håber, at disse nye idéer vil være med til at skabe ny vækst og beskæftigelse på Djursland.”
Skrevet af Else Winther Andersen fra Grenå, MF for V, i Randers Amtsavis fredag d. 19. juli

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002