Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-08-02
Fra borgmesteren:

Om økonomisk genopretningsplan
Den nyudnævnte borgmester, venstremanden Jens Peter Jellesen, har sendt os følgende brev, der handler om den plan for genopretning af de kommunale finanser, som politikere og embedsmænd i øjeblikket arbejdet på på højtryk. Han skriver:

”Pressemeddelelse:
Planen for at genoprette kommunens økonomi får politisk opbakning

Nørre Djurs Kommunes Økonomiudvalg behandlede den 30. juli 2002 et nyt likviditetsbudget for perioden 2002 til 2006. Behandlingen viste, at der er politisk opbakning til at gennemføre de foranstaltninger, der skal til for at holde det nye likviditetsbudget. På baggrund af halvårsregnskabet for 2002 anbefalede Økonomiudvalget ligeledes overfor kommunalbestyrelsen, at der i resten af 2002 gennemføres en meget stram økonomisk styring af de kommunale udgifter, hvilket er nødvendigt i forhold til likviditetsbudgettet.
For at leve op til likviditetsbudgettet, som er den ramme, Indenrigsministeriet har givet Nørre Djurs Kommune, skal der både i 2002 og i 2003 gennemføres drifts- og anlægsbesparelser. I 2002 skal der gennemføres driftsbesparelser på godt 2 mio. kr. og anlægsbesparelser på 2,4 mio. kr. På Økonomiudvalgets område (rådhuset m.m.) anbefaler udvalget overfor kommunalbestyrelsen, at besparelserne bl.a. findes ved personalereduktion, en anden annoncering og ved at beskære edb-området. På anlægssiden er det på Teknik- og miljøudvalgets område, der anbefales besparelser, bl.a. en udskydning af etablering af et nyt vejanlæg mellem Glesborg og Hemmed.
De besparelser, Økonomiudvalget har foreslået i 2003 budgettet, er bl.a. at gennemføre en centralisering af alle kommunale indkøb og derved bl.a. opnå stordriftsfordele. Det er ligeledes foreslået at gennemføre en række aktiviteter, der skal reducere sygefraværet, bl.a. for at reducere omkostningerne til vikarer. De eneste anlægsaktiviteter, der er medtaget i likviditetsbudgettet for 2003, er den planlagte kloakering i sommerhusområderne.
Det bliver Kommunalbestyrelsen, som i de kommende måneder skal træffe beslutning om hvilke besparelsesforslag, som skal udmøntes.”
Yderligere oplysninger:
Borgmester Jens P. Jellesen, kommunaldirektør Mogens Caspersen, eller vicekommunaldirektør Søren Brixen tlf. 87791111.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002