Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-08-02
Velkommen til Djurslandsridtet 2002

Endnu engang kaster Nørre Djurs Rideklub sig ud i et stort ridearrangement – denne gang er der tale om distanceridning i Guds grønne natur. Klubben har sendt os en pressemeddelelse, hvor du kan læse alt om løbet.

Camilla.jpg (15768 bytes)

”Pressemeddelelse:
Klar til Jysk Mesterskab i distanceridning
 
Skovveje, sandstrand, Gjerrildstien og Kolindsunds kanalveje udgør grundlaget, når Jysk Mesterskab i distanceridning afgøres den 10. august. Nørre Djurs Rideklub i Veggerslev er vært for mesterskabsstævnet, der allerede har over 60 tilmeldte heste. Fordelt på seks klasser konkurrerer de på distancer fra 85 km som den længste til den korte på 27 km. Jysk Mesterskab afgøres over 74 km.
Distanceridning er landets yngste ridedisciplin, som falder fint i tråd med tidens trend, at hesten skal have så gode forhold som muligt, når den skal yde sit bedste. Ridtet gennemføres på hestens præmisser og er en test af udholdenheden hos den og dens rytter.
Både før og efter og for hver 20-30 km undervejs måles hestens puls og velbefindende i en dyrlægekontrol. Her sikrer man sig, at hesten kan komme frisk i mål, med lyst, energi og helbred til at klare turen en gang til med det samme. Er hesten ikke frisk, dømmes den straks ude og skal køres hjem i stalden.
Heste og ponyer, børn og voksne konkurrerer på lige fod uanset alder og køn. Distanceridning er også både en bredde- og en elitesport. I de længste klasser rides på tid, så den, der kommer først i mål med en frisk hest, har vundet. I de kortere distances rides på idealtid, så den, der kommer tættest på at have redet for eksempel 10 km/timen, kåres som vinder. Det sker ofte med et enkelt sekunds afvigelse.
Den travleste dyrlægekontrol ude på ruten placeres på plænen ved Møllebækvej i Fjellerup. Her testes blandt andet den kommende Jyske Mester første gang efter start omkring ved 09-tiden, men helt frem til ved 12-tiden vil dyrlægerne her være travlt beskæftiget med i alt fire klasser, der enten skal videre sydpå eller vender og rider samme vej tilbage til Veggerslev, efter en tvungen pause på 30 minutter.
Publikum er meget velkommen til at kigge med, og der vil være lejlighed til at stille spørgsmål til officials og hjælpere.
Den afsluttende dyrlægekontrol foregår på Veggerslev Ridecenters springbane, hvor der er fine tilskuerforhold. Første hest vil være i mål ved 13-tiden, den Jyske Mester lidt senere. Sidste hest forventes over målstregen kort før kl. 17.00.
Skovejere og landmænd har velvilligt stillet deres skov- og markveje til rådighed for feltet. Rideklubben måtte dog for at tage Gjerrildstien i anvendelse på stævnedagen – hvor ridning nu er tilladt mellem Gjerrild og Hemmed - selv ud med en buskrydder for at åbne en tilgroet strækning mellem Hemmed og Albæk. Det kommer nu alle andre naturnydere til gode, idet Gjerrildstien jo netop i første omgang blev fredet til brug for cyklister og vandrere.
Distanceruten mærkes op med kridtpletter, og i løbet af den næste uges tid bliver den synlig i landskabet. Mærkningen suppleres med skilte visse steder. Nørre Djurs Rideklub henstiller til publikum om at lade afmærkningen stå.
Det er bare anden gang, at Nørre Djurs Rideklub arrangerer et distancestævne, så klubben er lidt stolte over at være værter for årets Jyske Mesterskab. Klubben har fået god opbakning fra lokale sponsorer til stævnet. Heriblandt fra Dyrlægegruppen Østdjursland, der stiller med hele to mand på stævnedagen.”
Yderligere oplysninger hos leder af sekretariatet Lise Bomholt, tlf. 86 38 78 98 (bedst aften) eller hos stævneleder Charlotte Rasmussen på tlf. 86 31 60 70 (fra på torsdag).
 

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002