Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 01-08-02
Fernisering i Stenvad

I hele august måned vil 2 kunstnere samtidigt udstille udvalgte værker i Tørvecaféen på Stenvad Mosebrugscenter. Du han læse om arrangementet hér:

"PRESSEMEDDELELSE
August måneds udstilling i Tørvecafeen på Stenvad Mosebrugscenter bliver et samspil mellem maleri og skulptur. Ferniseringen holdes søndag den 4. august kl. 13.00.
Ingolf Steffensen (født Aalborg 1949) fra Ørum viser her frugten af sit
mangeårige skulpturelle arbejde med jern og sten. Det formmæssige
udgangspunkt for skulpturerne er grundformerne - kuben, rektangelet og
kuglen. Ved hjælp af de sammenførte grundformers indbyrdes samspil og i deres kommunikation med sten og omgivelserne udtrykker Ingolf Steffensen sig i modernistiske metaforer. Han udforsker de forskellige jerntypers muligheder og egenskaber i en kunstnerisk skabelsesproces. Produktionen spænder fra de mere traditionelle modernistiske skulpturer, hvor det rustfri ståls blanke overflade spiller sammen med eller op imod cortenstålets rustrøde farve, til de mere specielle assemblager, hvori jernet sammenføjes på en malet baggrund. Også stålets voldsomme møde med granitten - stenen -er en vigtig inspirationskilde for Ingolf Steffensen.
Henrik Juhl Andersen (født Aalborg 1963) underviser til daglig i billedkunst og historie som lektor ved Aalborg Katedralskole, men har siden de tidligste studieår arbejdet med oliemaleriet. På udstillingen vil den seneste produktion af ekspressionistiske oliemalerier kunne opleves. Henrik Juhl Andersen har udstillet i mange forskellige sammenhænge siden midten af firserne. Sommeren 2001 udgav han i samarbejde med kunsthistorikeren Ingeborg Bugge bogen Edvard Weie og symbolismen om en af Danmarks fornemste repræsentanter for modernistisk maleri. Og netop Weies ekspressive og koloristiske stil danner forbillede for Henrik Juhl Andersens egen kunst.
I forvejen udstilles lokal glaskunst fra Karen og Adel Saroori i
Tørvecafeen. Alle tre udstillinger varer august måned ud."

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002