Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 26-06-02
Læserbrev: Endnu en fuser på Djursland

Forleden skulle vi lige til at forvarsle en konference om erhvervslivets fremtid på Djursland, men inden vi fik sat ”pennen til papiret” her på NetNyt, blev den aflyst på grund af manglende interesse. Det har fået Per Jørgensen fra LO Djursland til at skrive et frustreret indlæg i Lokalavisen Midtdjurs/Nørre Djurs:

Endnu en fuser på Djursland!
Sådan tænkte jeg, da jeg fik meddelelsen om, at den planlagte erhvervskonference d. 13. juni blev aflyst, begrundet i manglende interesse fra virksomhederne på Djursland.
Længe har en mindre arbejdsgruppe været beskæftiget med at planlægge en konference med henblik på at finde fælles målsætninger for erhvervsudvikling, kompetenceudvikling og uddannelse på Djursland, og længe har der været henlagt spørgsmål, som kunne ventes at blive besvaret ved denne lejlighed.
Hvor får vi nu disse drøftelser, og hvorledes får vi skabt en fælles holdning til de nævnte områder, hvis virksomhederne ikke finder det interessant at deltage i debatten?
Som repræsentant for LO på Djursland på netop disse områder er jeg frustreret over den manglende tilslutning set i forhold til de tendenser, der er vist omkring udviklingsmuligheder netop her på Djursland.
Der er i den seneste tid faldet en del kritik af Djurslands Erhvervsråd og dets resultater, og flere lokale erhvervsråd har drøftet mulighederne i selv at tage fat for at finde nye veje og idéer og ikke mindst i Grenå, hvor der kan konstateres initiativgrupper, som finder det nødvendigt at se på nye veje for en udvikling.
Det er beskæmmende således at kunne konstatere, at selvforanstaltede initiativgrupper ikke finder det nødvendigt at finde fælles fodslag, men blot fremføre kritik af andres opnåede resultater, uden samtidig at medvirke for en fælles målsætning.
Derfor var min første kommentar: ”ØV – endnu en fuser på Djursland!”
Vi skal videre med det udviklende arbejde, og LO-Djursland ønsker fortsat at være en aktiv medaktør i erhvervsudviklingen, hvilket understreges ved en styrkelse af udvalgsarbejdet på et møde d. 18. juni, hvor det tidligere Erhvervspolitiske Udvalg ændrer indsatsområde til også at omfatte arbejdsmarked, uddannelse og kommunalpolitik.
Vi finder det derfor vigtigt, at virksomhederne også finder, at fremtiden skal tages alvorligt, og at der fortsat søges gennemført en udvikling, som sikrer beskæftigelsesmuligheder, uddannelsesmuligheder og etableringsmuligheder på Djursland, og gerne i et stort fælles samarbejde.”

Skrevet af Per Jørgensen fra LO-Djurslands erhvervspolitiske udvalg i Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs d. 25. juni

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002