Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 20-06-02
Smuk koncert i Gjerrild

Vorherre spillede med og havde arrangeret kæmpe-lysshow efter koncerten, da en godt og vel fyldt Gjerrild Kirke tirsdag aften dannede rammen om en virkelig flot korkoncert med lokale musikalske kræfter. Da Deres udsendte ankom til kirken, var det strålende solskin, men da folk skulle ud og hjem igen, var der både blæst, regn, torden og lynild!
Det kan nu umuligt have været tegn på vrede fra de højere magter, for det var virkelig en stor fornøjelse at høre både børne- og voksenkor sammen med et lille ensemble af akkompagnerende musikere kaste sig ud i salmer fra nær og fjern, blandet med numre fra det mere verdslige repertoire. Salmerne var en blanding af afrikanske ting, amerikanske gospel-numre og helt nye danske lovprisende sange, og indimellem blev der også plads til enkelte popsange, blandt andet fra 80`er gruppen Tøsedrengenes repertoire.
Børnekoret var Gjerrild Kirkes eget, og det blev kyndigt og med stor entusiasme ledet af musiklærer Christian Andreassen fra byens friskole og den tidligere musiklærer på Ørum Skole og nuværende lærer på efterskolen Fremtidsbroen, Trine Thorning fra Gjerrild. De to skiftedes til at dirigere og spille på det elektriske klaver, Christian Andreassen spillede i et enkelt nummer også smukt på fløjte, mens Trine Thorning ”piskede” børnene frem med sin pragtfulde sangstemme.
Koncertens andet kor var Zesong-koret, der i snart en del år har holdt til som aftenskolekor på Glesborg Skole hver tirsdag. Det ledes af musikskolens leder, Christien van der Hoeven fra Emmelev, og de mange års arbejde med amatørsangere har efterhånden skabt et virkeligt spændende kor med en meget flot balance mellem stemmerne. Det hele blev smukt akkompagneret af en udefrakommende bassist og trommeslageren Bo Jacobsen, der i det daglige danner par med korlederen!
Det var rart at se Gjerrild Kirke fyldt til bristepunktet med publikummer, og det burde være en opmuntring for menighedsrådene ved vore øvrige kirker til at tage idéen op med også at lukke kirkerne op for den mere moderne musik.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002