Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 20-06-02
Læserbrev: Ærlighed, tak!

I dag bringer vi et brev, som er stilet til vores lokale aflægger, Bønnerup Kontakten, hvor der i det seneste nummer var en omtale af Bønnerup Fiskeriforenings generalforsamling. Kort efter denne blev formanden udskiftet, og det har fået den afgåede førstemand til at komme med sin udlægning af forløbet. Han skriver:

”Jeg synes, at jeg skylder læserne af Bønnerup Kontakten en forklaring efter det meget flotte indlæg fra Bønnerup Fiskeriforenings generalforsamling i sidste nummer af bladet. Der verserer åbenbart masser af rygter og beskyldninger i byen efter det konstituerende bestyrelsesmøde i fiskeriforeningen, og hermed vil jeg benytte lejligheden til at give min udlægning af sagens forløb.
Lad mig med det samme slå fast, at jeg er hverken sur eller gal, fordi jeg ikke blev genvalgt til formand, men jeg er meget skuffet. Ikke fordi jeg ikke blev genvalgt - men skuffet over de medlemmer af bestyrelsen, der har været med til at tegne foreningen, og som jeg har siddet i bestyrelse med, siden jeg blev formand i 1996, efter den daværende trak sig i utide efter et halvt år på posten. Det havde været mere fair over for medlemmerne af fiskeriforeningen at bringe det frem på generalforsamlingen fire uger før, hvor jeg gerne havde stillet mit mandat til rådighed, men da var der enighed i bestyrelsen? eller det gav man udtryk for? som jeg også sagde i beretningen.
Visse personer havde åbenbart gået med denne plan i flere uger, mens jeg fik en time til at tænke over det. Jeg valgte derfor at lægge kortene på bordet og fortælle om konsekvenserne, hvis der blev valgt ny formand under de omstændigheder. Konsekvenserne var blandt andet, at jeg forlod bestyrelsen, med hvad dertil hører af bijobs, og at jeg dagen efter forlod Danmarks Fiskeriforenings hovedbestyrelse med de udvalg, jeg her sad i, og at man dermed mistede den nemme adgang til at påvirke udviklingen i dansk fiskeri. Jeg forsøgte via mine forbindelser i Danmarks Fiskeriundersøgelser at presse på, så vi i år fik kvoten på rødspætter forhøjet lidt, men desværre blev jeg afbrudt midt i arbejdet.
Det ser så i skrivende stund ud til, at tungekvoten igen skal halveres i 2003, hvilket ikke gør ærgrelsen over denne afbrydelse mindre. Det er for Bønnerup en af de økonomisk tunge arter, der er på spil. Jeg vil også have lov til at være skuffet over, at der ikke er vist større forståelse i bestyrelsen for det, jeg har stået for, og som jeg håbede ville komme os alle tilgode. Men det kan disse personer også være ligeglade med, da de stort set aldrig fisker fra eller lander fisk i Bønnerup, men gerne vil bestemme, hvad vi andre skal mene og gøre.
Hvis man gerne vil efterligne Grenå, og gøre livet surt for de, der skal holde gang i havnen, til disse personer kommer forbi et par gange om året, da har man opnået noget, nemlig en lukning af Bønnerup som fiskerihavn på sigt. Jeg vil også gerne indskyde, at jeg altid har gået med flertallets beslutninger, også selvom beslutningen ikke nødvendigvis var i overensstemmelse med min personlige mening. En formand er nu kun det, bestyrelsen gør ham til. Se det er ikke at være sur og gal, det er at være ærlig over for dem, man sidder i bestyrelse med, hvad visse personer måske kunne lære lidt af..”

Skrevet til Bønnerup Kontakten med venlig hilsen fra Per Skødt Hansen, Bønnerup

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002