Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 19-06-02
Fra Midtvejskonferencen i Stenvad

Da aktiveringsprojektet ”Så langt øjet rækker…” for et par uger siden afholdt midtvejskonference for at opsummere resultater og udveksle gode og dårlige erfaringer, var vi ikke til stede her fra redaktionen. Derfor har vi bedt Lise Bomholt fra Stenvad Mosebrugscenter om at sende os et referat fra det spændende møde, som vi bringer her:

Deltageremidt-400.jpg (26209 bytes)

Nu kommer resultaterne i Stenvad
EU-socialfondsprojektet  "Så langt øjet rækker - og lidt til!" kunne på midtvejskonferencen den 11. juni fremvise de første resultater af indsatsen.
22 personer har foreløbig deltaget i projektet, og som udgangspunkt havde de fleste af dem ved starten i januar været uden tilknytning til arbejdsmarkedet op til fem år. 11 af dem er lige nu i praktik, hvor de afprøver deres kommende erhverv.
Formålet med projektet er også at udvikle nye metoder i samarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet i bestræbelserne på at give de ledige nye kompetencer, så de på sigt kan komme i arbejde.

Status for de 22 i projektet er lige nu: 11 er i praktik eller på skole:
Jannie, der er i gang med en grunduddannelse på levnedsmiddelskolen og søger praktikplads som butiksslagter. K som er blevet optaget på social- og
sundhedshjælperuddannelsen. K som er flyttet ud af kommunen, og som er i gang med laborantuddannelse. M som er i praktik som gulvlægger, og som forventes at blive ansat på ordinære vilkår. K som er i praktik som
blomsterbinder. Wendy, som er i praktik på Holmegaard Skovplanteskole, og som forventes ansat på stedet. K i praktik på kirkegård. K i praktik i elektronikvirksomhed.
Seks er uafklarede, to på vej til pension eller flexjob, tre er flyttet fra kommunen. Yderligere fire er på vej til at blive visiteret ind i projektet.
Kriterierne for visitation til projektet er personer med lang ledighed, og som har brug for utraditionelle metoder til at komme i arbejde, og det ser altså ud til, at resultaterne begynder at indfinde sig.

Planteskoleejer Benny Hammer, der foruden at være medlem af projektets faglige styregruppe også er viceborgmester i Nørre Djurs, sagde på midtvejskonferencen, at projektet for ham havde været med til at kaste nogle fordomme bort. Han er blevet positivt overrasket over forløbet og har selv været med til at skabe en af solstrålehistorierne, nemlig Wendys, som tidligere er offentliggjort. Som medlem af styregruppen taler han for, at deltagerne skal hurtigere ud i praktik.
- Man får andre oplevelser, når man er personligt involveret, sagde han.
Han opfordrede til åben dialog, til at flytte sten, at tro på det - men det er en lang proces, indrømmede han.

Socialrådgiver Tina Larsen fra Nørre Djurs Kommune, sagde, at hun finder EU-projektet et godt og positivt tilbud til dem, der har brug for en ekstra indsats.
- Projektet har givet os socialrådgivere et indblik i, at vi har brug for at samarbejde om dem med det ekstra behov, sagde hun.
Hun pegede også på, at socialrådgiverne selv bærer på fordomme og myter, og at det er vigtigt, at alle i gruppen omkring en person er enige om mål og midler.
- Projektet giver også socialrådgiverne muligheder for at komme ud og se andre steder, og det betyder flere redskaber og indgange i vurdering og i at gøre arbejdet ordentligt. Projektet giver gode ting i form af tæt opfølgning og ægte interesse i den enkelte person samt en velvillighed fra arbejdsgiverne, sagde Tina Larsen.

Deltager i projektet Jannie Johanson sagde, at nu kender deltagerne hinanden meget bedre. Gruppen mødes hver måned og udveksler erfaringer.
- Men hvordan måler man en succes. Ingen af os er endnu i reelt arbejde, men nogle er på vej. Der er sket noget med os, vi har fået mere selvtillid, vi bakker hinanden op. Vi bryder kliker ned. Uden arbejde går man ofte med mistro til systemet og dårligt selvværd. Det er svært at komme op fra bunden, og at finde ud af, hvad man vil, er svært, sagde Jannie Johanson.

Projektleder Holger Poulsen fremhævede styregruppens arbejde.
- Der er virkelig tale om en gruppe, der styrer, sagde han.
- De stiller klare krav, som handler om deltagerne. Projektet er med til at afhjælpe den lange afstand, der er til fælles forståelse, og man når hurtigere frem til fælles fodslag, når man tager medarbejderne ind i arbejdet. Vi er rigtig godt på vej, sagde han.

45 personer deltog i midtvejskonferencen, der blev holdt i Tørvecaféen på Stenvad Mosebrugscenter. De udtrykte generelt stor tilfredshed med projektets hidtidige forløb, og især fra projektdeltagernes side kom der flere rosende udtalelser.”
Se mere om EU-socialfondsprojektet på www.udsynet.dk.

Skrevet for ”Så langt øjet rækker – og lidt til!” af Lise Bomholt, Stenvad Mosebrugscenter.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002