Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 18-06-02
Western- og ringridning i Fjellerup

I den første week-end i juli bliver der rigtig meget gang i Fjellerup med 2 dages oplevelsesrige aktiviteter for hele familien og med heste som det altoverskyggende tema. Søndag er der den traditionelle ringridning, mens lørdagen byder på noget nyt i Fjellerup, nemlig western-ridning og countrymusik i teltet. Herom fortæller Fjellerup Borgerforening i følgende pressemeddelelse:
Læs pressemeddelelse hér:

Western-ridning.jpg (17875 bytes)

Sommerens udgave af ringridning i Fjellerup er i år blevet udvidet. I weekenden den 6. og 7. juli afholdes om lørdagen westernridning, som afsluttes med countryfest, spisning og musik. Om søndagen den årlige ringridning med tilhørende aktiviteter for hele familien.

Ideen til at udvide arrangementet med  westernridning har vi hentet i Hytten hvor Hytten Western Riders holder til. Arrangementet om lørdagen sker da også i samarbejde med klubben.

Westernridning og countryfest

Lørdag formiddag starter et program med forskellige discipliner inden for westernridning og show. I disciplinen Trail skal man gennem en forhindringsbane, hvor det gælder det om at have et godt samarbejde med sin hest. De forskellige forhindringer gennemføres på tid. En anden konkurrence der også skal gennemføres på tid, er Pole Bending, hvor man rider slalom. Barrel Racing, eller tønderæs, er en bane hvor der rides om kap omkring tønder. Imellem afviklingen af de forskellige discipliner bliver der forskellig opvisning, blandt andet lassokast.

Efter afviklingen af konkurrencerne på pladsen går turen for rytterne ud på et ca. 12 km orienteringsridt i Fjellerup omegn. Her skal der løses forskellige opgaver på nogle indlagte poster. Denne disciplin er ikke på tid, men kan ses som en stress-af tur for heste og ryttere.

Alle discipliner er lavet sådan at alle kan deltage uden noget specielt kendskab til westernridning.

Mens rytterne er på tur, underholder Djurs Line Dancer med opvisning.

Lørdag aften blænder vi op for Fjellerups første countryfest med spisning og  med levende musik, som country-bandet Shit Kicks og den lokale cowboy og countryguitarist Dan Ib Carlsen sørger for. Spisebilletter sælges i løbet af dagen. Der uddeles præmier til vinderne af dagens konkurrencer om aftenen.

Ringridning og aktiviteter for hele familien

Om søndagen indleder vi dagen med det årlige optog gennem byen. Sidst på formiddagen starter dagens konkurrencer i ringridning, som er delt op i to kategorier, ponyer og store heste. Der gives også præmier for bedst udklædte hest og rytter. De flotte præmier er sponsoreret af erhvervslivet i lokalområdet.

Ud over selve ringridning foregår en del andre aktiviteter for alle aldre. Der køres hestevognstur langs stranden, hoppepuden er til fri afbenyttelse, og for de mindre er der ansigtsmaling, snobrødsbagning og andre aktiviteter. Folk uden heste har også muligheden for at vise deres kunnen i trillebør- og cykelringridning. Søndagens konkurrencer afsluttes med præmieuddelinger i de forskellige kategorier.

Arrangement med bred appel

Ringridning i Fjellerup er blevet en årligt tilbagevendende tradition. Vi forsøger at lave arrangementet så bredt at det kan appellere til såvel hesteinteresserede som familier og andre, der bare ønsker at opleve sommerstemningen i byen ved skov og strand. Det gælder både konkurrencerne, aktiviteter og priser m.m. Med udvidelsen af programmet til også at omfatte lørdag i år, vil der ikke mindst være en oplagt mulighed for at lave en lille ferie ud af det for besøgende udefra. For heste og ryttere er der mulighed for fri benyttelse af en nærliggende eng til overnatning, mens andre kan benytte sig af campingpladser og sommerhuse i området.

Fjellerup er i sommerperioden et yndet rejsemål for turister. Ikke mindst på grund af badestranden og de øvrige naturskønne omgivelser, men også som udgangspunkt for kulturelle seværdigheder, aktiviteter og forlystelser. - Weekendens program er arrangeret af Fjellerup og Omegns Borgerforening som led i at gøre området til et oplevelsesrigt sted at opholde sig for både de lokale, turister og andre besøgende udefra. Oplysninger om kulturelle aktiviteter, erhvervsliv, udflugtsmål m.m. kan man også få i Fjellerup Guide, der også udgives af Borgerforeningen.

Weekendens arrangement foregår i en hyggelig atmosfære med konkurrencer, opvisning og aktiviteter for alle aldre. Dagene bliver en oplevelse for hele familien, små som store. Vi regner med at gentage sidste års succes med stort fremmøde af af ryttere og øvrige deltagere.

Nærmere oplysninger om weekendens arrangement kan fås via opslag i Fjellerup og omegn eller ved henvendelse til Martin Nielsen på tlf. 8631 7872 eller Charlotte Rasmussen på tlf. 8631 6070.

                     Ralf Søvik
                     Fjellerup og Omegns Borgerforening.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002