Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 07-06-02
Svar på spørgsmål til kommunalbestyrelsen

Fredag d. 7/6 bragte vi et læserbrev fra Knud Andersen fra Dansk Folkeparti med to spørgsmål han som nyt kommunalbestyrelsesmedlem havde stillet til forvaltningen. Vi bringer her spørgsmålene på ny, med de svar fra forvaltningen som den ny borgmester fremlagde under det ny-konstituerede kommunalbestyrelsesmøde torsdag d. 13/6.


Knud Andersens spørgsmål no. 1 – Det her er en hastesag.
Behov for sekretærhjælp ved etableringen af IT-infrastrukturen i Nørre-Djurs.
Vi fra Dansk Folkeparti finder det urimeligt og uforståeligt, at Nørre Djurs Net & Computer-bøvlmiljø ved Bjarke Nielsen, som arbejder frivilligt og seriøst på at etablere egnens og hele Djurslands IT-infrastruktur, rent arbejdsmæssigt skal stå alene med at drive udviklingen af en folkelig IT-infrastruktur frem. En udvikling der, hvis den går i stå, kan lægge alvorlige hindringer i vejen for at få kommunen og resten af Djursland til at virke erhvervsmæssigt attraktiv.
Vi finder, at kommunen svigter sit ansvar ved at forholde sig passivt og afventende overfor, om ét individs frivillige arbejdsindsats kan skaffe Djursland folkelig adgang til IT-samfundet.
Der appelleres til kommunalbestyrelse og administration om medvirken til, at den fornødne kontakt arrangeres mellem Bjarke Nielsen og en person eller afdeling, der kan være behjælpelig.

Forvaltningens svar på spørgsmål 1:
Med udgangspunkt i Folkeoplysningsloven yder kommunen støtte til folkeoplysende foreninger. En folkeoplysende forening er en forening, der enten tilbyder folkeoplysende voksenundervisning, eller en forening der tilbyder frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde.
Bøvl har selv anmodet om at blive godkendt som "folkeoplysende forening, der gennemfører folkeoplysende foreningsarbejde".
Ud fra bestemmelserne om ligelig behandling efter forvaltningsloven og tolket ind i Folkeoplysningsloven, må vi som kommune ikke lovligt yde tilskud til kommerciel virksomhed (konkurrenceforvridende), til kompetencegivende virksomhed eller til enkeltpersoner.
Vi kan ikke yde støtte til Bøvl uden at komme i konflikt med lighedsprincipperne - og det er uanset om det er økonomisk tilskud eller støtte i form af arbejdskraft.
Lighedsprincipperne står beskrevet i i forvaltningsloven
"Bemærkninger: Støtte til foreninger skal gives ligeligt til alle foreninger i de valgte kategorier" Citat fra bogen "Kommunal Forvaltning".

Venlig hilsen

Søren Brixen.


Knud Andersens spørgsmål no. 2 - Vejsikkerhed.
Er det en forglemmelse, eller skønnes det sikkerhedsmæssigt i orden, at der ikke er udført en midterafstribning på de uoverskuelige vejstrækninger Glesborg-Hemmed-Bønnerup.
Der tænkes her særligt på kurverne kort før Hemmed på Glesborgsiden.
Vi i Dansk Folkeparti finder forholdene særdeles risikofyldte og ønsker en opbakning til at få forholdene bragt i orden her og nu.

Forvaltningens svar på spørgsmål 2:
Generelt kan oplyses, at der i vejreglerne ikke er krav til midterafstribning på kommuneveje.
I §44 i Justitsministeriets bekg. om vejafmærkning anbefales at anvende "Q42-varslingslinie "- smal punkteret linie med lang streg og kort mellemrum, på smalle veje med dårlig oversigtsforhold. I øvrigt anbefales, at der på "vigtige kommuneveje", hvor vognbanebredden er større eller lig med 2,75m, generelt etableres "Q41-vognbanelinie" (midterafstribning).
Kommunens politik på området:
Kommunen har i Trafiksikkerehedsplanen af nov. 1999 vedtaget at fremme færdselssikkerheden, bl.a. ved at etablere midterafstribning i sving.
Der er i driftsbudgettet (2002) afsat ca. kr. 65.000 til afstribning af færdselsbaner, der dels skal dække reparationer og udskiftning af eksisterende afmærkninger, herunder hajtænder og afstribning ved vejkryds, og dels afstribning m.v. på nye strækninger. Der er de seneste 2 år lavet en del nye "Q42-varslingslinier" i skarpe kurver på kommuneveje i det åbne land.
At der endnu ikke er udført midterafstribning på strækningen Glesborg - Hemmed - Bønnerup skyldes ikke en forglemmelse, men en prioritering i Teknisk Afdeling af de ressourcer, der er afsat til formålet og en samlet vurdering af de enkelte kommuneveje m.h.t. færdselssikkerhed og trafikbelastning.

Venlig hilsen

Søren Brixen.


Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002