Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-06-02
Exit Socialdemokratiet come back til Venstre

Socialdemokraterne har fået tilbudt borgmesterposten på et sølvfad. 9 ud af 15 kommunalbestyrelsesmedlemmer var parate til at bakke op om en socialdemokratisk borgmester.
Hvorfor sagde socialdemokraterne ikke ja tak?
Lad os se på deres begrundelser:

Til det første er der det at sige, at en borgmester ikke er det enkelte partis borgmester, men hele kommunalbestyrelsens og hele kommunens borgmester. Derfor er det meget vigtigt, at kommunalbestyrelsen forsøger at finde frem til den kandidat, der kan få den bredest mulige opbakning. Socialdemokratiets kandidat kunne ikke få den opbakning hverken fra venstre eller os andre. Derfor pegede vi på en anden socialdemokrat, som vi - efter sonderinger - vidste ville kunne få den brede opbakning.
Mht. aftaler er jeg helt enig i, at de skal overholdes, men hvad nu hvis vi havde peget på Gert Eriksen – havde moralen så stadig sejret?
Afvisningen af tilbudet under henvisning til det alt for sene tidspunkt er rigtig interessant. Vi skal selv være de første til at beklage dette, men vi har rent faktisk ikke haft mulighed for at gøre det før onsdag aften, da vi selvfølgelig har haft brug for at analysere situationen igennem. Beskyldningen om at være useriøse er derfor også grebet ud i luften. Hvis nogen har været useriøse i dette forløb, så er det vel nærmest den gruppe af socialdemokrater, som mandag aften valgte at pege på en venstremand uden overhovedet at have forsøgt at forhandle til anden side, vel vidende at vi stod parate til forhandlinger.
I øvrigt kunne jeg da så godt tænke mig at vide, om socialdemokraterne havde været parate til at tage imod vores tilbud, hvis det ikke var blevet meldt ud så sent, og hvordan havde det så set ud med principperne og moralen.
Summasummarum: socialdemokraterne er selvmodsigende i deres afvisning, og den væsentligste grund til, at de ikke længere sidder på borgmesterposten er vel snarest den, at de selv har spillet sig muligheden af hænde.
Til slut vil jeg gerne ønske Jens Peter Jellesen tillykke med borgmesterposten. Du har klart markeret, at du ønsker et bredt samarbejde. Det ønsker vi fra Nørre Djurs Listens side naturligvis at bidrage til.

Kirsten Bech Hansen
Kommunalbestyrelsesmedlem
for Nørre Djurs Listen

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002