Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-06-02
Protest: Ikke demokrati, men flertalsdiktatur

Oplæst i byrådssalen af Knud Andersen, medlem af byrådet for Dansk Folkeparti(suppleant) den 13. Juni 2002, kort efter Jens Peter Jellesen var valgt til ny borgmester.

Der må være noget jeg totalt har misforstået i forbindelse med valget af ny borgmester.

I det her tilfælde er der tale om nyvalg på grund af fratræden i valgperioden. Det skulle efter min opfattelse betyde at det er en kommunalbestyrelse, der allerede har, eller skulle havde samarbejdet, der skulle vælge borgmesteren ud af egne rækker. Da vi ikke kunne finde ud af det, uden at involvere diverse partiforeninger, kan det blive vanskeligt at overbevise borgerne om at vi i det hele taget er i stand til at finde ud af noget som helst.

Er det ikke normal procedure, i forbindelse med valg af denne karakter, at den eller dem der er på valg, kommer med en kort redegørelse for hvad vedkommende står for, så man har en fornemmelse af, og kan danne sig en mening om hvad man i givet fald stemmer på.

Det kan ikke være i demokratiets interesse at en eller flere grupper, hen over hovedet på resten af dem der gerne skulle være en del af helheden, vælger en kandidat og så forventer at dem der ikke er kommet til orde, viljeløst, skulle finde sig i det uden debat.

Det er ikke demokrati, men flertalsdiktatur.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002