Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-06-02
Direkte fjernsyn fra Glesborg

Det uventede borgmesterskifte i Nørre Djurs havde trukket et større presseopbud til byrådssalen i Glesborg end normalt, og da Deres udsendte kort efter det åbne kommunalbestyrelsesmøde trådte ind i stuen derhjemme, var den kvindelige studievært, han lige havde delt pressebord med, stadigvæk i gang med at fortælle om situationen.
Læs mere hér:

Formaend.jpg (17167 bytes)
Fra venstre ses formanden for Børne- og Kulturudvalget Kaj Agerskov,
formanden for Det Sociale Udvalg Gert Eriksen, borgmester Jens Peter
Jellesen og formand for Udvalget for Teknik og Miljø Carlo Christensen.

Lettere desorienteret blev nyheden fortalt som en slags afart af molbohistorier: tænk, ude i Nørre Djurs har socialdemokraterne ganske frivilligt spurgt Venstre, om de dog ikke ville overtage posten efter socialdemokraten Leif Sørensen, der som bekendt har bedt om at måtte forlade embedet i utide efter at være blevet stoppet af politiet for spritkørsel! Det var helt rart for Deres hårdt prøvede medarbejder, at der sådan kom pressefolk udefra, som også følte sig hensat til et stykke absurd teater. At det absurde så er endnu mere udpræget, når man bor her i området og ved, hvordan det ved politisk snilde ved valget i efteråret lykkedes at etablere et samarbejde hen over midten med en socialdemokratisk borgmester på trods af et borgerligt flertal, er en anden sag, som vi gerne vil komme tilbage til ved en senere lejlighed.
Nørre Djurs Listen gjorde ellers et behjertet forsøg på at skabe røre i andedammen ved at stille socialdemokraten Kaj Agerskov fra Voldby op som modkandidat til Venstres Jens Peter Jellesen, men kun de selv, Arne Trend-Poulsen fra Borgerlisten og Dansk Folkepartis suppleant Knud Andersen stemte for ham. Birthe van den Bos kunne fortælle, at socialdemokraterne havde indgået en aftale med Venstre, som de hverken kunne eller ville løbe fra. Det kom sig af, at man ikke havde kunnet samle et flertal bag partiets oprindelige kandidat, Gert Eriksen, og derfor havde man med beklagelse bedt Venstre om selv at finde den nye borgmester blandt deres kandidater. Internt i deres parti har det åbenbart været svært at komme uden om stemmeslugeren Jens Peter Jellesen, siden han blev foretrukket frem for den folkekære Carlo F. Christensen, som ellers ville have været mere spiselig for de små partier og for mange borgere.
Således gik det altså til, at Jens Peter Jellesen kunne overtage mødeledelsen fra viceborgmester Benny Hammer.

Læs pressemeddelelse fra kommunen om de nye udnævnelser hér:

Pressemeddelelse

På kommunalbestyrelsesmødet den 13. juni blev Jens Peter Jellesen valgt til borgmester for Nørre Djurs Kommune. Jens Peter Jellesen afløser Leif Sørensen, som har trukket sig ud af kommunalpolitik af helbredsmæssige årsager. Jens Peter Jellesen er pt. formand for Børne- og Kulturudvalget.

Jens Peter Jellesen har arbejdet som planteavlskonsulent siden 1978 i Djursland Landboforening, hvoraf de sidste godt tyve år har været som ledende planteavlskonsulent af planteavlskontoret i Grenaa.

Jens Peter Jellesen udtaler, at de arbejdsopgaver som forestår, herunder de nødvendige besparelser for at få budget 2003 til at balancere, vil kræve en borgmester på fuld tid. Han er derfor glad for, at hans hidtidige arbejdsgiver Djursland Landboforening har indvilget i at slippe ham med øjeblikkelig virkning. På længere sigt er det hensigten at bevare en vis tilknytning til arbejdet som planteavlskonsulent, men borgmesterposten vil stadig være på fuld tid.

Elin Aabenhus afløser Leif Sørensen i kommunalbestyrelsen og indtræder derudover i Børne- og Kulturudvalget og Udvalget for Teknik og Miljø.

Socialdemokratiet oplyste, at den nye formand for Børne- og Kulturudvalget bliver Kaj Agerskov, og at Birthe van den Bos bliver socialdemokratiets repræsentant i Økonomiudvalget.

Yderligere oplysninger
Borgmester Jens Peter Jellesen, eller kommunaldirektør Mogens Caspersen, tlf. nr. 87 79 11 11.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002