Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 13-06-02
Temakoncert i Tørvecaféen

En tidligere nørre djurser, nemlig tegneren og digteren Stig Holsting, har i øjeblikket en udstilling af nogle af sine tegninger hængende på Tørvecaféen i Stenvad, og det er Nørre Djurs Kunstforening, som har arrangeret den. Fortiden (og især middelalderen) spiller en stor rolle i Holstings digtning, og derfor er det naturligt at bruge middelalderens musik til at ledsage hans tekster, der kan opleves ved en koncert i aften.

Emnet for denne går dog endnu længere tilbage i historien, idet Holsting til denne lejlighed beskæftiger sig med det mosefolk, der boede i Danmark omkring Kristi fødsel, og som den berømte Huldremosekvinde fra bronzealderen, der blev fundet ved Ramten for godt og vel hundrede år siden, er et eksempel på.
Udover Stig Holstings oplæsning af egne tekster bliver der lejlighed til at høre liturgisk middelaldermusik af blandt andre Scarlatti, og den bliver sunget af mor og datter, Inger og Anna Wierød, mens musikken bliver leveret af en duo bestående af Annette Friisholm fra Stenvad på blokfløjte og Birgit Juhl fra Rodskov på klaver.
Af hensyn til det medfølgende traktement til dette spændende arrangement er det nødvendigt at tilmelde sig på Stenvad Mosebrugscenter.

Kilde: Randers Amtsavis

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002