Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 12-06-02
Læserbrev: Svar til Jan Larsen

Vores-nye-viceborgmester.jpg (18304 bytes)I mandags bragte vi et åbent brev fra biolog Jan Gruwier Larsen med en appel til vore lokale politikere om at sætte sig ned ved samme bord og blive enige om, hvem den bedst egnede er til borgmesterposten, uden at skele til partihensyn. Vi kan til vores store glæde se, at også viceborgmester Benny Hammer læser NetNyt, for han har nemlig sendt os følgende svar til Jan G. Larsen:
Læs brevet hér:

Kære Jan G. Larsen.
 
En viceborgmesters primære opgave er at afløse borgmesteren under sygdom og ferier. I sidste uge var det netop, hvad der skete - nemlig at undertegnede vikarierede for borgmester Leif Sørensen, mens han var sygemeldt.
Og indtil socialdemokratiet sidste fredag middag udsendte sin pressemeddelelse om borgmesterens afgang, var sagen et rent internt socialdemokratisk anliggende.
Det ligger ikke indenfor en viceborgmesters kompetence øjeblikkeligt at gribe tøjlerne, når en borgmester beder om sin afsked. Den skal formelt bevilges af den samlede kommunalbestyrelse, hvilket sker på det kommunalbestyrelsesmøde, der faktisk siden januar måned har været aftalt til den 13. juni. Det er også her, der formelt vælges en afløser samt indsættes en suppleant i det parti, der ved borgmesterens udtræden har mistet et medlem.
Med kun seks dage fra udsendelse af pressemeddelelsen til det ordinære kommunalbestyrelsesmøde har ingen således fundet det hensigtsmæssigt at indkalde til et ekstraordinært  møde. Men alle er naturligvis blevet behørigt orienteret sideløbende med, at oplysningen gik ud til borgerne.
Den mellemliggende tid er blevet anvendt til politiske drøftelser mellem de forskellige partier og lokallister. Og der er fundet et flertal, der vil pege på Nørre Djurs Kommunes kommende borgmester.
Med hensyn til hvilke kompetencer, muligheder, rettigheder og pligter, man har som kommunalbestyrelsesmedlem, kan jeg iøvrigt henvise til bogen: Kommunalt folkestyre 2002. Udgivet af: Den Kommunale Højskole.”

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt med venlig hilsen fra 
Benny Hammer, viceborgmester.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002