Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 06-06-02
Læserbrev: Hvorfor abonnere på Stiften?

Claus Pedersen fra Ramten har lige siden nedlæggelsen af Dagbladet Djursland prøvet at komme i en dialog med redaktionen på Stiften/Randers Amtsavis med sine klager over den næsten fuldstændigt mangelfulde dækning af Nørre Djurs (det samme er tilfældet for Midtdjurs).
I de andre Djurslands-kommuner kan læserne finde mindst kvarte og ofte halve sider med stof fra deres område, men Nørre Djurs og Midtdjurs er så tyndt befolkede områder, at man ikke har råd til journalistisk dækning, selv om man dog ikke har noget imod at sælge aviser i de samme områder!
I Lokalavisen Midtdjurs/Nørre Djurs skriver Claus Pedersen i denne uge:

Hvorfor abonnere på Århus Stiftstidende/Randers Amtsavis?
Ja, det er et spørgsmål, jeg oftere og oftere stiller mig selv. For år tilbage – i de gode gamle dage – hed avisen Dagbladet Djursland og kom om eftermiddagen. I Djursland kunne vi læse om stort og småt fra vores lokalområde, vi kunne sågar læse om noget, der var sket selvsamme morgen. Siden er avisen blevet til Århus Stiftstidende/Randers Amtsavis og en såkaldt morgenavis – hvis man ellers kan finde et bud, der vil stå op om morgenen. Denne omlægning har resulteret i (meget) mindre lokalstof og noget senere nyheder – f.eks. kan man ikke som andre morgenaviser bringe sportsresultater fra aftenen før – og flere af de lokale ”nyheder” er afskrift fra distriktsbladene, som i forvejen er fra ugen før.
Har man fra Århus Stiftstidende/Randers Amtsavis tænkt sig at gøre noget ved de lokale nyheder – stort som småt – eller skal jeg som så mange andre opsige mit abonnement?
Da jeg 3 gange før har været ude for, at mine læserbreve ikke er blevet trykt – uden forklaring på hvorfor – har jeg sendt enslydende breve til Grenå Bladet og Lokalavisen Midtdjurs/Nørre Djurs.”

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002