Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 30-05-02
"Så langt øjet rækker - og lidt til!"

Under denne overskrift har det nye EU-støttede aktiveringsprojekt nu kørt i 4 måneder på Mosebrugscentret i Stenvad, og det bliver snart tid til en midtvejskonference, hvor projektforløbet skal evalueres. Indtil nu har projektet udsendt et nyhedsbrev og mødreferater fra styregruppen, men nu henviser de til deres hjemmeside.
Læs mere hér!

mosebrug400.jpg (18614 bytes)
Aktiveringen via Stenvadcentret har fået egen hjemmeside: http://www.udsynet.dk

Vi har kigget lidt på dette referat fra den styregruppe, der sørger for, at der hele tiden bliver samlet op på erfaringerne, så projektet hele tiden kan forandre sig i takt med erfaringerne, der bliver gjort hen ad vejen. Det er samtidig styregruppens opgave at holde projektet fast på de grundlæggende principper bag projektet.
I styregruppen finder man repræsentanter for projektets 3 samspillere: erhvervslivet, den kommunale administration og de mennesker, der af den eller den anden grund skal igennem et udviklingsforløb for at kunne få et arbejde.
Fra erhvervslivet sidder der folk fra alle grene: Per Pedersen fra SuperBrugsen Glesborg (butik, kontor og handel), Benny Hammer fra Skovplanteskolen Holmegaard) (jordbrugsfag), Janne Sørensen fra Børnehaven Savværket (det børnepædagogiske område), Ingolf Steffensen fra Stefco i Ørum (industri), Bent Klausen fra Ørum (bygge & anlægsfag) og Lone Juncher fra plejehjemmet Vestervang (social- og sundhedsområdet). På den måde har man sikret sig, at de firmaer og kommunale institutioner, hvor projektdeltagerne evt. skal i praktik, er direkte medspillere i projektet.
Kernen i hele projektet er naturligvis dem, der skal aktiveres, og de repræsenteres i styregruppen af Jannie Sloth Johansson og Kenneth Lundholm. Fra kommunal side deltager vicesocialchef Leo Pedersen og socialrådgiver Inga Boie Jacobsen, og herudover er de 2 projektansvarlige og idémænd, Hans Jørgen Pedersen og Holger Poulsen, med.
På det nyligt afholdte møde blev der udvekslet erfaringer med de forskellige måder, man har valgt at gøre tingene på. Projektlederne har holdt fast i, at deltageren skulle være helt klar, før han/hun bliver sendt ud i den første praktik, og det tager ofte for lang tid, efter deltagernes opfattelse. Efter mødet opfordrer styregruppen nu til, at klargøringsprocessen af den enkelte gøres kortere, og de evt. fejl må rettes efterhånden, som de opstår, i stedet for som nu at bruge lang tid på skolebænken for at lære at begå sig. Den efterlyser også endnu mere aktivering lagt ind i projektet.
Hvad der ellers blev snakket om, kan du læse mere om på projektets hjemmeside. Det nyhedsbrev, der hidtil er udkommet hver fjortende dag, var styregruppen ikke så glad for, så det kommer til at udkomme lidt sjældnere og med flere personlige historier fra deltagerne og mere synliggørelse af de deltagende lokale virksomheder.

Følg med i aktiveringsprojektet på:
http://www.udsynet.dk

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002