Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 24-05-02
Kunstportal for Djursland

Portalmoede.jpg (63697 bytes)

Mariane Øval fra "21.st." orienterer om udviklingen af kunstportalen.
Billedet er fra et af de møder der har været med kunstnere på Pavillionen
i Grenå. Selve den tekniske udførelse af kunstportalen er foretaget
af et hold akademikere som har taget en omskoling
hos webudviklerfirmaet "21.st." (twentyfirst) i Århus.

Læs pressemeddelelse om www.Kunst-Djursland.dk her:

Nu får kunsten på Djursland egen Internetportal

Nu skal den professionelle kunst samles på Djursland. Der er nok af den. Og den er god.

Igennem nogen tid har en gruppe kunstnere med bl.a.Vidar Håkon Utvik og Hans Clausen i spidsen arbejdet hen imod at få samling på de mange professionelle kunstnere, der er bosat på Djursland.

Det er nu ved at være lykkedes, og portalen www.kunst-djursland.dk er så langt fremme, at den nu blot skal have kunstnerne samt en række gallerier og aktiviteter lagt ind. Et spændende projekt, som skal være med til at gøre Djursland kendt såvel indenfor som udenfor landets grænser. Djursland er natur, men også kultur.

Selv om projektet i sin slidsomme og tidskrævende opstartsproces er blevet til af ildsjæle på frivillig basis mht. at finde frem til kunstnerne, at udvikle rammerne for portalen, at afholde møder med en indledende kreds af kunstnere - er ingenting gratis. Og derfor vil der i den kommende tid også blive rettet henvendelse til en række erhvervsvirksomheder på Djursland.
Ud over at kunstnerne selv skal bidrage med et beløb til portalen, forventes der også, at en række progressive virksomheder i området vil være med. Det sker ud fra den kendsgerning, at uden kultur vil der ikke komme udvikling. Og udvikling savnes på Djursland. I de kommende år vil det blive afgørende, om man kan tiltrække den fornødne kvalificerede arbejdskraft, ligesom det også handler om at kunne blive ved med at tiltrække turister, der bliver mere og mere krævende med hensyn til oplevelser af høj kvalitet.

Man kan sige, at kunstportalen er 1. trin i markedsføringen af Djursland også som et område med kultur og kunst. Derfor forventes der flere initiativer i den kommende tid.

Projektet støttes endvidere af såvel Djurslands Erhvervsråd som Destination Djursland, som lægger faciliteter til.

Indsendt af Vidar Utvik.

Redigeret af Bjarke, redaktion 03.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002