Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 21-05-02
Læserbrev: Til Leif Sørensen

Til kommunalbestyrelsesmødet i april havde Knud Andersen fra Dansk Folkeparti stillet spørgsmål til kommunalbestyrelsen, og han er ikke helt tilfreds med svarene:

"Et, på grund af ferie, lidt forsinket svar på et læserbrev skrevet af borgmester i Nr-Djurs, Leif Sørensen 19.04.02.

Hr. Borgmester!

På et direkte spørgsmål til dig og kommunaldirektøren ved kommunalbestyrelsesmødet den 11. april 2002 fik jeg oplyst, at kommunens samlede gæld var på 130.853.507 kroner, altså næsten 131 millioner. Det giver en gældsbyrde på ca. 50.000 kr. pr. husstand (ved et gennemsnit af 3 personer pr. husstand).
Du svarer nu, at gælden ved årsskiftet var 91 millioner (ca. 35.000 kr. pr. husstand). Det vil sige, at over en periode på 3 måneder og med en nyvalgt kommunalbestyrelse er kommunens gæld forøget med 39.853.507 kr., altså næsten 40 millioner. Sig mig, helt ærligt, hvad har I gang i?
Du siger ligeledes, at der fremlægges regnskaber og beretninger, der forklarer det forgangne års aktiviteter. Helt korrekt, men jeg har, t.o.m. i byrådssalen, hørt et par medlemmer udtrykke, at de ikke har fattet en brik af det regnskab. Hvordan skal vi borgere så have en jordisk chance for at få forståelsen af, hvordan det hænger sammen? Kan der mon være tale om manipulation, eller er det bevidst gjort så kompliceret, at vi ikke har en kinamands chance for at forstå noget som helst.
Du nævner ligeledes, at jeg måske får ret i, at der kommer en skattestigning næste år. Den sidste vi fik var, så vidt jeg ved, øremærket til Hemmedvejen. Den har vi ikke set skyggen af endnu. Det spændende bliver nu at se, hvilke kaniner I trækker op af hatten for næste runde. Det kræver ikke den store ledvogtereksamen for at sætte skatten op, mens der kræves visioner, mod og vilje for at bevare et fornuftigt serviceniveau med de midler man har. Præcis som i en almindelig husholdning. Kræve ind kan alle. Få enderne til at mødes er en hel del vanskeligere.
Du skriver også, at det ikke tyder på konfliktskyhed, da I har fyret 11 ansatte. Det kan det udmærket gøre, hvis fyringerne ikke er et led i en sammenhængende løsningsmodel. Det tyder tværtimod på, set med mine øjne, at der mangler visioner, mod og vilje til en virkelig gennemgribende reform. Det er svært at være reformator, hvis man ikke har styrken til at modstå de verbale øretæver, der uundgåeligt vil falde. Man kan ikke være leder og samtidig ryste på hånden, når der skal træffes, for nogle, upopulære afgørelser.
I et indlæg i Randers Amtsavis af 29.04.02 under overskriften "Økonomi, der skal spares", står der: "I Nørre Djurs er det med den særlige krølle på, at økonomien ikke hænger sammen, men at kommunalbestyrelsen er i fuld gang med en opretningsplan". Hvornår kommer den plan, eller dele af den, til offentlighedens kendskab? Vi venter med spænding. Jeg lagde særligt mærke til bemærkningen "i fuld gang".
Alle de økonomiske problemer, der tårner sig op, er ikke nogle, der lige pludseligt er dukket op. Det er problemer, der ved rettidig omhu skulle være taget under behandling og løst hen ad vejen, uden smålig skæven til om man trådte nogen over tæerne. Det er det, ledelse drejer sig om.
Jeg har kun én gang hørt et medlem, der har udtrykt bekymring om den økonomiske situation, men ikke en eneste gang én, der havde nogle ideer til en løsningsmodel.
Du gør mig samtidig opmærksom på, at jeg kun stiller spørgsmål og ikke kommer med forslag til løsninger. Dertil er der kun at sige, at med alle de ubesvarede spørgsmål, der stadig er, er det svært for mig at danne et sandt billede af situationen og således, på et realistisk grundlag, komme med en løsningsmodel. Der er absolut ikke mangel på ideer fra min side, men uden alle brikkerne er det umuligt at få puslespillet samlet.
Du udtrykker skuffelse over, at vi i Dansk Folkeparti ikke tager noget initiativ til en mere retfærdig økonomisk udligning mellem landsdelene og en genopretning af den skævvridning, der er sket i Danmark. Det arbejder vi også på, samt på mange af de andre sager, der er blevet forsømt og negligeret tidligere. Men Rom blev ikke bygget på en dag."

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt med venlig hilsen fra
Knud Andersen, lokalformand for Dansk Folkeparti i
Nr-Djurs, Midtdjurs og Rougsø

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002