Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 17-05-02
Bredbåndet breder sig for alvor

I denne uge har der været stiftende møder i Ebeltoft, Rosenholm og Rønde, hvor der er stiftet foreninger efter samme model som vores lokale bøvl-miljø, egns-websted og bredbåndsforening: Nørre-DjurS.net & Computer-Bøvl-miljø. Det synes vi er så god en pinsehistorie, at vi skriver lidt om det i dag.

DjurslandS.gif (20446 bytes)

Det betyder blandt andet, at de nævnte områder også får Bøvl-aftener, hvor folk kan stille op med deres computerproblemer og få gratis assistance, ligesom vi i snart 9 år har kunnet i Nørre Djurs. Det samme vil inden længe blive tilfældet i både Grenå, Rougsø, Sønderhald og Midtdjurs, men der er andet og mere end blot almindelig computerinteresse bag disse nye foreningsdannelser.
Der arbejdes nemlig som bekendt på at skaffe billig og hurtig Internet-forbindelse til hele Djursland (se tidligere artikler), og for at stå så stærkt som overhovedet muligt i lokalsamfundene og over for leverandører af trådløst netværksgrej og over for tele-selskaber har man altså besluttet at lave disse lokale organiseringer under den fælles paraply DjurslandS.net. Når man har lavet lokalforeninger, er det bl.a. også for at kunne nyde godt af et samarbejde med de lokale kommuner, som tilsyneladende kun kan samarbejde gennem lokale foreninger. For at kunne koordinere alle lokale interesser under ét, i stedet for at sprede kræfterne, har man f.eks. i Rosenholm lavet en foreningsbestyrelse med både ét fast medlem fra kommunalbestyrelsen og ét fra erhvervslivet, og sådan vil man også søge at gøre det i de andre lokalforeninger.
Her i Nørre Djurs får vi fornøjelsen af at være nogle af de første, idet den trådløse bredbåndsmodel, foreningen har besluttet sig for, vil blive prøvet af i Nørre Djurs som ét af de første steder. I Rougsø er man også tæt på, idet kommunen har indvilget i at stille deres i forvejen fungerende trådløse netværk mellem de kommunale institutioner til rådighed for en testgruppe af borgere i Allingåbro. I Hornslet går man også snart igang og under Rosenholm Festivallen sidst i maj vil man kunne se en udstilling af det grej som skal anvendes. Hos os går man og venter på den første sending grej, så man kan komme i gang med det allerførste forsøg, der skal gøres ved at de første 8 testopkoblinger bliver etableret i Glesborg på en sådan måde at de både er i et lokalt netværk og på Internettet. Alle får lejlighed til selv at prøve en sådan trådløs forbindelse via en PC som opstilles i caféteriet i Superbrugsen.
Her på redaktionen vil vi følge meget nøje med i, hvordan tingene udvikler sig; vi tror nemlig på, at det kan få skelsættende betydning for folks lyst til at bosætte sig på Djursland i fremtiden.

Følg også med i denne udvikling via DjurslandS.net

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002