Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-05-02
Goddag til den nye inspektør

Ørum:
Lokalavisen Midtdjurs har gjort det igen: selv om de strengt taget ikke skulle dække vores område, bringer de så godt som hver uge én eller flere historier, som ingen af de andre aviser kommer i nærheden af. I sidste uge kunne vi her læse, at Karsten Refsgaard fra Gjerrild bliver skoleinspektør i Ørum efter sommerferien.

Carsten-refsgaard.jpg (6951 bytes)

Strengt taget er han ikke valgt endnu, idet det er kommunalbestyrelsen, som har det sidste ord her, men det er normal procedure at følge indstillingen fra skolebestyrelsen. Så det er vist ikke for meget sagt, at det er den nye skoleinspektør, vores fotograf Brian Jensen fangede i et kort øjebliks pause i en travl hverdag på Ørum Skole.
Karsten Refsgaard var i en årrække lærer på Marienhoffskolen i Ryomgård. I starten af halvfemserne var han som forælder med til at starte Gjerrild-Bønnerup Friskole, hvor han senere blev ansat og i en 3-års periode fungerede som souschef. For fire år siden vendte han så tilbage til folkeskolen med ansættelsen som viceinspektør på Ørum Skole, og nu står han altså for at afløse Christian Clemmensen som inspektør efter sommerferien. Denne har besluttet at trække sig af helbredsgrunde efter kun at have været ansat i en kort årrække.
Om Karsten Refsgaards indgående kendskab til både friskole og folkeskole spiller ind her, skal vi ikke kunne sige, men i alt fald har han et ønske om, at undervisningen engang ude i fremtiden skal organiseres i et teamsamarbejde mellem 3 lærere og 1 pædagog. Allerede ved tiltrædelsen bliver de første skridt taget til denne nye struktur, idet de 38 nye børn i 1. klasse skal ledes af et sådant team, der vil inddele børnene i forskellige grupper på nogle måder, så der bliver plads både til traditionel klasseundervisning og til forskellige mere værkstedsorienterede aktiviteter i mindre hold.
Det bliver spændende at følge de nye tider på Ørum Skole, og her fra Nørre Djurs NetNyt siger vi til lykke med udnævnelsen!

Kilde: Lokalavisen Midtdjurs

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002