Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 10-05-02
Kulturraketten bag ungdomsmusical
arrUngdomsMusicalPlakat.jpg (31692 bytes)

Der er gratis adgang!

En fejl i annonceringen af Kultur Rakettens arrangementer har betydet, at ungdomsmusicalen i Ørum Ungdomsskole har været programsat til denne week-end, men det er altså først fredag d. 17., der er premiere. Det fortæller vi nærmere om i dag.

Foråret er over os, og Kultur Raketten er ved at synge på sidste vers, men der er da et enkelt (og endda et meget spændende ét) arrangement tilbage. Sidste år havde en flok talentfulde unge fra Ørum Ungdomsskole bragende succes med at opføre den verdenskendte hippie-musical Hair. Der måtte man, udover de 2 programsatte, arrangere en ekstra forestilling, for at alle kunne få chancen for at opleve det store ”sus” fra tresserne.
Denne gang har man i stedet for at spille ”arvegods” fra forældrenes ungdom taget udgangspunkt i de unges egen tid og i deres sproglige univers. Igen er der tale om en musical, og til at skrive stykket efter samråd med de unge og til at instruere har man allieret sig med Morten Diedirick. Som sidste år er den musikalske ledelse lagt i hænderne på vores lokale guitartalent og ungdomspædagog, Sten Møller, der i efteråret fik overrakt Nørre Djurs Kommunes Kulturpris, blandt andet for sine evner m.h.t. at få de unge musikalske talenter til at blomstre.
arrUngdomsMusical.jpg (44803 bytes)Det splinternye stykke hedder ”Liv”, og i modsætning til teksterne er melodierne gammelkendte travere fra et bredt spekter af den rytmiske musik med både rock-, pop- og jazzklassikere. Handlingen udspiller sig i en storby, hvor Vic og Liv forelsker sig i hinanden, skønt de kommer fra hver sin kriminelle ungdomsbande med himmelvid forskellig baggrund. Den ene er vokset op i fattige kår, mens den anden kommer fra overklassen.
Efter de 2 opførelser i Ørum fredag d. 17. og lørdag d. 18. bliver musicalen oversat til engelsk, og i starten af sommerferien drager de håbefulde unge nørre djursere til Prag for at opføre stykket. Rigtig mange af de 25 aktører har fået deres musikalske opdragelse i Nørre Djurs Musikskole, og fra sidste års Hair-opførelse ved vi, at vi her på redaktionen kun kan anbefale alle at give sig selv den oplevelse at nyde de musikalske talenters optræden.

Kilde: Randers Amtsavis

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002