Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 03-05-02
Alligevel ja til kloakeringslån!

Forleden dag fortalte vi om de diskussioner frem og tilbage, der har været på kommunen om, hvorvidt man kan tilbyde sommerhusejerne et 10-årigt lån, når de skal sluttes til den nye kloakering ved Gjerrild Nordstrand og visse områder ved Fjellerup Strand. I Teknisk Udvalg gik man varmt ind for at tilbyde denne service, da tilslutningen kommer til at koste mindst 30.000 kr, og det er jo mange penge for de fleste at hive op af lommen. Da sagen gik videre til Økonomiudvalget, fandt man imidlertid her ud af, at det efter de nye bestemmelser ikke længere var muligt for en kommune at låne penge ud.
Men ved yderligere granskninger fandt man imidlertid ud af, at der var kommet et tillæg til lovgivningen, som igen åbnede mulighed for at låne ud til forsyningsopgaver. På kommunalbestyrelsesmødet i aftes gav dette spørgsmål anledning til en hel del debat frem og tilbage, da der var noget forskellige opfattelser af, hvor stor en rente, der var nødvendig, for at holde kommunen skadesfri. Fra Nørre Djurs Listens Malte Larsen lød der skeptiske kommentarer til, hvor godt det er, at kommunen optræder som bank, men kun Borgerlistens Arne Trend-Poulsen var direkte imod det.
Det hele endte imidlertid med, at Teknisk Udvalgs formand Carlo F. Christensen fik sin vilje, og der arbejdes nu videre med en plan om at lave 10-årige låneaftaler med sommerhusejerne til en rente på (som det blev sagt) "diskontoen + 4" - altså 7%.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002