Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 29-04-02
Så langt øjet rækker: Wendys historie

Det nye EU-støttede aktiveringsprojekt på Stenvad Mosebrugscenter er nu godt og vel i gang, og bl.a. fortælles i det seneste nyhedsbrev, at 4 af deltagerne lige nu er i praktik i lokale firmaer. For at få lidt kød på alle de fine ord om aktivering og praktik bringer vi her et lille stykke fra nyhedsbrevet, der handler om, hvordan Wendy Steen fra Fjellerup er kommet ud til Benny Hammer på Holmegaard i Kirial:

"Den friske luft og udelivet samt interessen for naturen er det, der betyder mest for Wendy Steen i hendes ønske til fremtidigt erhverv. Lige nu prøver hun kræfter som praktikant på Skovplanteskolen Holmegaard i Kirial frem til begyndelsen af juni måned. Til den tid ved hun, om hun overhovedet kan holde til det.
Egentlig ville 20-årige Wendy være landmand, og hun var også klar til at tage på landbrugsskole. Men hun blev rådet fra det. Wendys led er hypermobile ("løse"), så hun hverken må overanstrenge eller vride dem. Og det kan være svært at undgå i en branche med store dyr og tunge maskiner. I stedet tog hun på Beder Gartnerskole, men måtte sande, at det kunne hun heller ikke klare.
Efter tre uger med indendørs sortering og bundtning af planter i skovplanteskolen, afvekslende med arbejde i marken, føler Wendy, at planteskolearbejdet er det rigtige for hende, og at hun kan klare det. Hun skal dog stadig træne sine knæled, og det gør hun ved at gå nogle lange ture med sin hund.
Hun trives med de øvrige fire medarbejdere på planteskolen, som har taget godt imod hende. Eneste ulempe var nogle ømme muskler lige i starten, men det skulle bare arbejdes væk, smiler Wendy.
Også planteskoleejer Benny Hammer er tilfreds.
"Det går godt, og jeg er blevet positivt overrasket", siger Benny Hammer, der før har haft dårlige erfaringer med en praktikant. Han siger dog, at der dengang var tale om én, der var kommet på den forkerte hylde.
"Det er også vigtigt, at de har lysten til at arbejde, og Wendy er meget engageret", siger Benny Hammer.
Han sørgede for, at hans øvrige personale var vel informeret om den nye medarbejder, og hun indgår i sin praktiktid i arbejdet på lige fod med de øvrige."
Fra Nyhedsbrev nr. 6 fra aktiveringsprojektet "Så langt øjet rækker - og lidt til!"

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002