Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 24-04-02
Bredbånd i lange baner

Når man har fulgt med i hele den store og besværlige proces med at få bredbånd til hele Djursland til rimelige priser, er det lidt af et gennembrud, der sker lige nu. I Nørre Djurs står vi nemlig lige på spring ved overgangen mellem teori og praksis, og det fortæller vi lidt om i dag.

Vi fortalte forleden, at rådhuset i Glesborg skal være centrum for det netværk af 38 landsbynet ("antenneforeninger"), som Nørre Djurs Net kommer til at bestå af. Rygraden bliver en 46 meter høj mast, som bredbåndsforeningen i øjeblikket søger kommunen om lov til at sætte op ved Teknisk Forvaltning på rådhuset. Masten skal være så høj for at kunne sende signaler ud til samtlige af de mindre antenner rundt i landskabet, og da rådhuset ikke ligger specielt højt, er det nødvendigt med så høj en mast. En sådan mast har bredbåndsforeningen allerede på hånden til en billig penge, så derfor har man bedt om en hurtig sagsbehandling.
Når rådhuset skal være centrum, er det for at skabe forbindelse til amtets fiberring, der om kort tid bliver ført her til. Den fiber kommer således til at forbinde de forskellige Djurslands kommuner, hvis pilotprojektet i Nørre Djurs falder så heldigt ud, at det skal efterlignes de andre steder. Samtidig skaber den forbindelse til en stor Internet-adgang i Århus, som samtlige medlemmer bliver koblet op til. Vi skal lige gøre læserne opmærksomme på, at det endnu ikke er afklaret om kommunens administration og institutioner som sådan skal have sit eget system, eller om kommunens behov kan dækkes gennem en integration med dette ukommercielle borgerinitiativ.
Nørre Djurs Net kommer til at sørge for alt det tekniske og for, at landsbynettene bliver koblet op, efterhånden som de er parate til det (se kortet). For at blive koblet op til én af de 38 master i landskabet, skal ca. 40 husstande være interesserede, og mon ikke det nok skal blive attraktivt, når man hører, hvor billigt det bliver. Hør blot, hvad bredbåndsforeningen skriver:

www.DjurslandS.net
Rådhus400.JPG (20421 bytes)Lynhurtigt Internet
- overalt på Djursland -
til fast lav pris

KØB GREJET OG BETAL FOR BRUGEN
100 kr. + moms (125 kr.) /md.
for konstant Internet adgang
+ 2.400 kr. + moms (3.000 kr.)
for køb af det nødvendige grej.

eller

LEJ GREJET OG BETAL FOR BRUGEN
alt i alt 160 kr. + moms (200 kr.) /md.
for både konstant Internet adgang
og leje af det nødvendige grej.

TRÅDLØST BREDBÅND VIA LANDSBYNET
Når mindst 40 interesserede i dit
lokalområde tegner abonnement
etablerer Bredbåndsforeningen
DjurslandS.net jeres landsbynet.
Der opsættes en fællesantenne
og det udstyr i skal bruge fordeles.
Jeres trådløse landsbynet tilsluttes
derpå det øvrige DjurslandS.net.
Du får herved en netadgang på
op til 11 og mindst 1/4 megabit
til landsbynettet, egnsnettet og
Djurslandsnettet samt Internettet.

BREDBÅND UDEN STAVNSBÅND
Lad dig ikke binde til et stik i en væg.
Her får du mobil bredbåndsadgang.
Dit grej vil rumme et trådløst mini-
netkort som uden videre vil virke
i f.eks. håndholdt udstyr overalt i
DjurslandS.net´s dækningsområde."

Bjarke Nielsen fra bredbåndsforeningen har fået foræret en 32 meter mast af en venlig mand i Havndal. Den hentede han sammen med vognmand Niels Åge Svensson fra Ramten, og herefter er det meningen, at den skal stilles op som én af de første i systemet.

Mast-fra-Havndal.jpg (18266 bytes)

nedtagning-af-mast.jpg (26617 bytes)

nedtagning-af-mast2.jpg (25005 bytes)

Bredbåndsforeningen kunne selvfølgelig godt tænke sig, hvis så få af masterne som muligt skal købes, så derfor er man glade for allerede at kunne fortælle, at vognmand Svensson for eksempel har en mast, han ikke bruger, og som man regner med kan bruges til opkobling af Ramten-området.
Vi kan således slutte med følgende opfordring: enhver med kendskab til eksisterende master i Nørre Djurs, eller som har gode idéer til steder, hvor man evt. kan opsætte en mast, må endelig henvende sig til bredbåndsforeningen DjurslandS.net.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002