Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 23-04-02
Læserbrev: Om Grenåbanen

Bent Mikkelsen fra Grenå er socialdemokratisk amtsrådsmedlem, og han er også medlem af Djurslands Udviklings Råds toggruppe, der arbejder på at råbe Christiansborg-politikerne op for at få bedre forhold på banestrækningen Grenå-Århus. Han har skrevet følgende læserbrev:

"Tilbage i 1997 var undertegnede sammen med borgmester Gert Schou på Christiansborg for at få en snak med SF`s trafikpolitiske ordfører Åge Frandsen, den socialdemokratiske ditto Poul Andersen samt vores lokale folketingsmand Jan Petersen.
Vores mission var at forklare betydningen af, at de trafikale forhold skulle være i orden, hvis djurslandsområdet skulle fastholde den industri, der var herude og have betydning som bosætningsområde for folk, der arbejdede i Århus. Skulle det sidste effektueres, var en opgradering af Grenåbanen af stor betydning.
Vores snak fik som resultat, at det såkaldte nærbaneforlig melllem den socialdemokratisk ledede regering, SF og Enhedslisten også kom til at omhandle Grenåbanen, så en opgradering til Ryomgård kan gennemføres i 2004.
Havde Socialdemokratiet fået lov at fortsætte, var der afgivet løfter fra den daværende trafikminister om at være medfinansierende til en niveaufri overskæring på Grenåvej i Århus samt en opgradering helt til Grenå.
På et vælgermøde op til valget lovede Venstres Else Winther Andersen at følge dette arbejde op, hvis der skete et regeringsskifte. Hvor er Venstre i denne sag?
Som det så rigtigt står i søndagsavisen, har den konservative trafikminister afvist at gøre noget for at forbedre forholdene på Grenåbanen, fordi den passagermæssigt er tyndt belagt på det sidste stykke.
Det kunne jo være, der kom flere brugere af banen, hvis det materiale, der er over 30 år gammelt, blev skiftet ud med nyt, og hastigheden kunne komme op, så det bedre kunne betale sig at køre med tog end i bil.
Med det regeringsskifte, der er sket, må det være de borgerlige, der nu må se at få deres partifæller til at se betydningen af banen til Grenå, inden vi helt bliver koblet af herude."
Skrevet af amtsrådsmedlem og medlem af toggruppen i DUR-samarbejdet, Bent Mikkelsen fra Grenå, i Randers Amtsavis tirsdag d. 23. april

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002