Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 19-04-02
Læserbrev: Svar til Knud Andersen

Lige på den yderste grænse af vores dead-line har vi modtaget et svar fra borgmester Leif Sørensen til det indlæg af Dansk Folkepartis lokalformand, Knud Andersen, vi bragte forleden. Leif Sørensen skriver følgende:

"Kære Knud Andersen

Kommunalbestyrelsen i Nørre Djurs har ikke på noget tidspunkt tilbageholdt oplysninger om kommunens økonomi for borgerne. Vi har gentagne gange været i pressen, hvor vi har redegjort for de stigende udgifter på de lovbundne opgaver, som Staten ikke kompenserer os for. Desuden fremlægges der årligt et regnskab og en beretning, som forklarer det forgangne års aktiviteter. Dette er bl.a. et punkt på næste kommunalbestyrelsesmøde d. 2. maj. Materialet kan man efterfølgende få udleveret.
Kommunens samlede gæld var ved årsskiftet 91 mill. Eller 11.720 kr. pr. borger. De fleste af vores lån har en kort løbetid på under 10 år. Denne finansieringsmåde er et valg, som borgernes repræsentanter i kommunalbestyrelsen har gjort for at skabe nogle attraktive rammer for nuværende og kommende borgere.
Om dette kan betegnes som fejlbedømmende politik, synes jeg, vi skal lade vælgerne afgøre. Og om vi er konfliktsky, synes jeg, du skal spørge de 11, som blev sparet væk sidste år, om de er enige i.
Du har måske ret i, at vi ikke undgår skattestigninger til næste år. Men her har du og dit parti et medansvar. Hvorfor hører vi ikke noget fra Dansk Folkeparti om initiativer, der vil garantere en mere retfærdig udligning mellem landsdelene og en genopretning af den skævvridning, der er sket af Danmark? Hvordan kan det lade sig gøre, at Århus har kunnet afvikle 1 mill. i gæld om dagen de sidste 5 år, og at landkommunerne har måttet optage gæld?
Jeg har hermed benyttet mig af din taktik med kun at stille spørgsmål og undlade at komme med svar. Håber så, du er bedre end jeg til at svare, så borgerne kan få nogle klare udmeldinger."
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt
Med venlig hilsen fra
Leif Sørensen
Borgmester

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002