Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 19-04-02
Turistguiden 2002 på gaden

Et nyt koncept på at lave turistinformation har set dagens lys i år, og det blev i sidste uge præsenteret ved såkaldte "road-shows" forskellige steder på Djursland. Her i området fik Bønnerup besøg af turistbussen, hvor den nye brochure blev søsat. På Nørre Djurs NetNyt har vi fået fat i et eksemplar, og den fortæller vi lidt om i dag.

"Bønnerup Havn er en attraktiv fiskerby, hvor frisk fisk landes dagligt. Havnemolen er ikke kun hjemsted for fiskere og måger, men også for syv store vindmøller, der har været med til at finansiere den nye ydermole. Den første havn blev bygget på stedet i 1930`erne. Indtil da trak man bådene op på stranden. Der er havnefest 13. juli.
For få år siden indviedes en helt ny lystbådehavn med tilhørende feriehuse, og der er altid liv på de to havne og på den attraktive strand.
Der går en natursti hele vejen fra Fjellerup til Bønnerup og videre til Gjerrild. En del af den er anlagt på en nedlagt jernbane, men der er også lange strækninger helt tæt på stranden."

Sådan præsenteres eksempelvis Bønnerup i den nye turistguide, og det samme gælder Fjellerup, Gjerrild, Glesborg (med Djurslands "domkirke") og Ørum med en superkort, men meget indbydende og informativ tekst. Guiden giver et samlet billede af hele Djursland, og med inddelingen i forskellige hovedområder med forskellige farver, som svarer til det glimrende indsatte kort, må det virkelig være et godt redskab for turisten, hvor man tidligere har kørt med flere guider med hver sit emne.
Djursland serveres her som det fantastiske naturområde, det er, hvor der bliver lagt vægt på de mange muligheder for fred og ro, afstressning og naturoplevelser, samtidig med at det byder på få, men store og spændende attraktioner. I den sammenhæng er Nørre Djurs jo speciel ved ikke at have én eneste større attraktion. Derfor synes vi, det er positivt, at turisten i den nye guide kan finde attraktive overnatningsmuligheder i landlige omgivelser, ja, redaktionen fandt oven i købet steder, vi ikke anede eksisterede. Det er de 2 overnatningssteder, Skærvad Hovedgård ved Mastrup og Klintegaardens Bed & Breakfast, og også pastor Carlssons nye og flotte sted for folk med lyst til fred og natur, Margrethehøj i Emmelev, finder man i guiden.
Turisten kan på samme måde finde gårdbutikker med både økologisk kød og andre landbrugsvarer, og her er Nørre Djurs repræsenteret med 3 steder: Havregården på Stendyssevej ved Stenvad, Margrethehøj i Emmelev (igen) og Søhøj-Gård-Butik ved Ramten.
Jo, her på NetNyt-redaktionen har vi sandelig fået helt lyst til at holde ferie i vores egen kommune, og vi mener helt sikkert, at Destination Djursland og Mercatus-trykkeriet i Grenå med den nye guide har taget et stort skridt i retning af at lave god og overskuelig turistinformation. Til lykke med det!
Vil du vide mere om Turistguiden, så klik hér og læs pressemeddelelsen fra Destination Djursland



ForsideTuristguide.jpg (23111 bytes)

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002