Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 17-04-02
Bredbåndsmøde med Nørre Djurs-vinkel

Mandag eftermiddag var Bjarke Nielsen fra DjurslandS.net inviteret som den ene af deltagerne i et panel, sammensat til lejligheden af Djurslands Erhvervsråd, på et møde i Fausing Forsamlingshus. Det var det første af en række møder, erhvervsrådet har indbudt til, for at give virksomhederne et overblik over deres behov og muligheder for at bruge lynhurtig Internet-opkobling i det daglige arbejde. Som det er vore læsere bekendt, er der jo i dag mange løsninger at vælge imellem, og derfor er det yderst relevant at afholde den slags orienteringer.
Her var det altså virksomhederne i Rougsø og Sønderhald Kommuner, som var målgruppen, og der var da også mødt en del op for at få nysgerrigheden stillet. Først på programmet var 2 folk fra TDC (Tele Danmark), og udover generelle bredbåndsbetragtninger kunne de præsentere en helt ny erhvervsløsning ved navn eDesk. Den bygger på den ADSL-teknik, der for tiden tilbydes i flere "bredder", hvoraf den billigste, der dårligt kan kaldes bredbånd, koster små 500 kr. Den nye erhvervsmodel bygger på den idé, at alle de programmer, som de ansatte nu har liggende på hver sin computer, i stedet skal ligge on-line.
Efter præsentationen af den løsning kom Jørgen Kløppel fra firmaet Axcess og fortalte om trådløse opkoblinger og sammen med Bjarke Nielsens indlæg om bredbåndsforeningens store planer om at sende signaler ud fra amtets fibernet i rådhusbyerne til antenner i landskabet, kom det til at præge mødet. Denne løsning kommer nemlig til at koste betydeligt mindre (200 kr. om måneden for langt højere hastigheder), og mange af de fremmødte små erhvervsdrivende, som der er så mange af på Djursland, kunne ikke være i tvivl om, hvilke af de bredbåndsmuligheder, der egner sig for vores område.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002