Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 16-04-02
Referat fra teknisk udvalgsmøde


Nørre Djurs
Kommune

Udvalget for Teknik og Miljø

 

Dato: 11. april 2002
Lokale: 3
Tidspunkt: 15.00 - 16.45
Fraværende: Ingen

Indholdsfortegnelse

Udvalget for Teknik og Miljø den 11. april 2002

 Sag nr. Side

1. Efterretningssager

2. Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg. Evt. indførelse af afdragsordning for tilslutningsbidrag til kloakforsyningen.

 

1. Efterretningssager

J.nr.: Init.: jac 0

utm-019.doc

ÅBEN SAG

Sagsfremstilling:

Meddelelser fra formanden.

Bekendtgørelser og cirkulærer.

07.00
Reno Djurs I/S fremsender Statusredegørelse for gennemførelse af den fælles affaldsplan 2001-2012.

09.00K07
Tilsynsberetning for 2001.

Naturklagenævnet fremsender følgende:

09.17.20P19 Kopi af klage samt Naturklagenævnets brev til Århus Amt vedrørende klage over amtets afgørelse om VVM-pligt for udvidelse af dyrehold.
721LM Afgørelse i sag om udvidelse af en kvægproduktion (VVM).

Århus Amt fremsender skrivelser vedrørende:

13.02.01.43 Foreløbig tilladelse til etablering af erstatningsboring.
709LM, 724LM/

09.17.20P19, 737LM

Klager over Århus Amts afgørelse vedrørende VVM-screening af udvidelse af husdyrhold.
735LM Klage over Århus Amts afgørelse vedrørende VVM-screening af udvidelse af slagteproduktion.

13.02.03A08
Indkaldelse til generalforsamling i Foreningen af Vandværker i Nørre Djurs Kommune.

 

Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den 11. april 2002

Fraværende: Ingen

a-g: Til efterretning

 

2. Betalingsvedtægt for spildevandsanlæg.
Evt. indførelse af afdragsordning for tilslutningsbidrag til kloakforsyningen.

J.nr.: 06.01.00P24 Init.: jac 0

utm-018.doc

ÅBEN SAG

Sagsfremstilling:

På de offentlige møder om kloakering af sommerhusområderne i Gjerrild Nordstrand og dele af Fjellerup Strand sidste sommer blev der opfordret til, at det blev muligt for lodsejerne at betale tilslutningsbidrag til kloakforsyningen over eksempelvis 5 eller 10 år.

Opfordringen blev begrundet med, at det var vanskeligt for mange lodsejere, i særlig grad pensionister i de ældre sommerhusområder ved Fjellerup Strand, at betale omkostningerne ved kloakeringen kontant. Ud over tilslutningsbidraget på ca. 25.000 kr. inkl. moms skal påregnes udgifter på egen grund på 5-15.000 kr. i 2002-prisniveau.

Forvaltningens bemærkninger

Kommunalbestyrelsen kan yde henstand med betaling af tilslutningsbidrag, det vil sige tilbyde en afdragsordning. Hjemlen findes i § 4 i Lov om betalingsregler for spildevandsanlæg, bekendtgørelse nr. 716 af 23. juni 2001. Kommunalbestyrelsen kan selv definere vilkårene for afdragsordningen, som skal fremgå af kommunens betalingsvedtægt.

En afdragsordning på 5 eller 10 år vil naturligvis medføre konsekvenser for de finansielle forhold omkring den planlagte kloakering af henholdsvis Gjerrild Nordstrand og Fjellerup Strand.

Der er i notat af 3. april 2002, Økonomiske overvejelser omkring finansieringsproblematikken i forbindelse med kloakering af Gjerrild Nordstrand og dele af Fjellerup Strand sommerhusområder, jfr. tillæg 2 og 3 til spildevandsplan for Nørre Djurs Kommune, nærmere beskrevet forudsætninger og økonomiske konsekvenser i forbindelse med gennemførelsen af anlægsarbejderne i henhold til tidsplanen samt 3 alternativer for opkrævning af tilslutningsbidrag, henholdsvis kontant og 5 eller 10 års afdragsordning.

Alternativ 2 og 3 med afdragsordninger er beregnet som værste tilfælde, hvor alle lodsejere vælger afdragsordningen. I virkeligheden må forventes, at de fleste sikkert vælger at betale kontant.

Notat fra Økonomi- og Skatteforvaltningen beror i sagen.

Anbefaling

Teknisk Forvaltning kan anbefale, at betalingsvedtægten for spildevandsanlæg ændres, så det bliver muligt at afdrage tilslutningsbidraget over 10 år. Afdragsordningen aftales således, at restgælden pristalsreguleres 1 gang årligt efter samme indeks, som Miljøministeriet udmelder for tilslutningsbidrag, det vil sige ingen rentetilskrivning.

De likviditetsmæssige konsekvenser, herunder låneoptagelse til kloakforsyningens anlægsarbejder, redegøres for i notatet fra Økonomichefen.

 

Teknisk chef indstiller, at betalingsvedtægten for spildevandsanlæg ændres med virkning fra 1. august 2002 med indførelse af afdragsordning for betaling af tilslutningsbidrag på 10 år. Ordningen skal tilbydes alle nye ejendomme, der tilsluttes det offentlige spildevandssystem fra denne dato.

Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den 11. april 2002

Fraværende: Ingen

Indstillingen anbefales under forudsætning af, at kommunens likviditet kan holdes neutral samt, at kommunens låneoptagelse til øvrige formål ikke forringes.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002