Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 16-04-02
Læserbrev: Om kommunens økonomi

Til sidste uges kommunalbestyrelsesmøde havde lokalformanden Knud Andersen fra Bønnerup stillet en serie konkrete spørgsmål til den kommunale økonomi. Dem fik han svar på, men han er ikke tilfreds, så derfor har han sendt følgende debatindlæg:

"Skattestigning i Nørre-Djurs?

På grund af uklare, eller totalt udeblevne, udmeldinger til borgerne i Nørre Djurs angående kommunens økonomi, en udeladelse, der kun kan danne grobund for rygtedannelser, stillede vi fra Dansk Folkeparti et direkte spørgsmål til kommunalbestyrelsen den 11. april 2002 om, hvor stor kommunens samlede gæld er.
Svaret blev 130.853.507 kroner, altså næsten 131 millioner, d.v.s. en samlet gæld på omkring 75.000 kr. pr. husstand.
Kassebeholdningen var på knap 5 millioner. Det betyder igen, at den samlede kommunalbestyrelse over en 12 års periode har formået at stifte gæld for ca. 11 millioner årligt, eller for at gøre det mere overskueligt, hvert medlem har klaret at sætte omkring 650.000 kr. over styr årligt. Det må siges at have været nogle dyre drenge og piger, vi har haft siddende.
Hvilke initiativer tages der nu for at få skuden rettet op?
Først har man nedsat bestanden af kommunalbestyrelsesmedlemmer med to. Måske med den tanke i baghovedet, at for mange kokke fordærver maden. Hvis det princip fungerer, kunne man evt. fortsætte ad den linie. Absolut en interessant tanke.
Derefter har man foretaget en såkaldt strukturændring i administrationen. Efter sammensætningen at dømme er der næppe sået meget tvivl om, hvem der har sat sine fingeraftryk på den ændring.
Det, man har gjort, er, stort set, at hælde ny vin på de gamle flasker. Det betyder, at den administrative ledelse, der, efter min opfattelse, har været medspiller i den her økonomiske farce, fortsætter stort set uændret. At en ledelse med den sammensætning lige pludseligt skulle blive fuld af gå-på-mod, initiativ og visioner og således en inspiration for den øvrige administration, betragter jeg som en illusion - ren ønsketænkning.
Jeg vil dog forsvare administrationen med, at det er en ubeslutsom, konfliktsky og fejlbedømmende politisk ledelse, der ikke har haft modet eller evnerne til at banke administrationen på plads. Det er dem og kun dem, der er skyld i, og skulle bære ansvaret, for hele elendigheden.
Der var ikke den store reaktion fra kommunalbestyrelsen til spørgsmålet, bortset fra hr. Kaj Agerskov (Socialdemokratiet), der ønskede borgernes spørgetid afskaffet. En betragtning jeg har fuld forståelse for. Jeg kan godt se, at for nogle og i nogle situationer, er demokratiet noget bras.
At borgerne kommer med spørgsmål, når man ellers kunne sidde tilbagelænet og bekræfte hinanden i hvilket ubetaleligt aktiv, man er for borgerne. Det med det ubetalelige er jeg med på.
Derfor overskriften: Skattestigning?"

Indsent til Nørre Djurs NetNyt med venlig hilsen
fra Knud Andersen,
Lokalformand Dansk Folkeparti
Nørre-Djurs, Midtdjurs og Rougsø

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002