Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 10-04-02
Forenkling på rådhuset

Pr. 1. april er den nye struktur trådt i kraft på rådhuset i Glesborg - dén struktur, som vinterens konsulentgennemgang af de kommunale forretningsgange førte med sig. I stedet for som tidligere, hvor 7 chefer har haft ansvaret for hvert af delområderne uden at have et overblik over helheden, skal den kommunale administration for eftertiden styres af de 3 topchefer Mogens Caspersen, Finn Byrialsen og den nyansatte Søren Brixen. Det skal ikke forstås sådan, at de 7 chefer ikke stadig skal tage sig af deres områder, men "ledertrioen" skal sørge for, at "Den ene hånd ved, hvad den anden laver!". Fra kommunekontoret har vi fået tilsendt følgende pressemeddelelse:

"Pressemeddelelse

Direktionen i Nørre Djurs Kommune er nu intakt.
Med ansættelsen af vicekommunaldirektør Søren Brixen pr. 1. april 2002 er den nye direktion i Nørre Djurs Kommune nu etableret. Direktionen består af kommunaldirektør Mogens Caspersen, vicekommunaldirektør Søren Brixen og forvaltningsdirektør Finn Byrialsen.
Med direktionens etablering er en ny ledelses- og organisationsstruktur på plads. Kommunen består hermed nu af kun to forvaltninger.
Forvaltningsdirektør Finn Byrialsen leder den ene forvaltning, som består af områderne: børnepasning, undervisning, fritid, kultur, sociale ydelser, sundhed og ældreomsorg.
Vicekommunaldirektøren leder den anden forvaltning, som indeholder områderne: økonomi, teknik, miljø, skat, personale, løn, sekretariat og IT.
Målet med den nye organisation har for kommunalbestyrelsen bl. a. været, at sikre:
    · At topledelsen i højere grad kan varetage udviklings- og ledelsesorienterede opgaver;
    · En bedre sammenhæng og kvalitet i budget- og regnskabsarbejdet;
    · At politikernes målsætninger formidles til den udøvende del af o rganisationen, herunder også til institutionsbestyrelser, brugerråd m.v.

"Med vores nye organisation har vi rigtig gode muligheder for fortsat at være udviklingorienterede og praktisere en god personaleledelse, så der skabes dynamik og engagement i organisationen", siger borgmester Leif Sørensen.

Kommunens nye vicekommunaldirektør Søren Brixen er 34 år og cand. scient. pol. fra Århus Universitet i 1993. Søren Brixen kommer fra en stilling på Landbrugets Rådgivningscenter som sekretariatsleder/direktionssekretær, hvor han bl. a. har arbejdet med strategiudvikling, udvikling af virksomhedens information og kommunikation, værdigrundlag, web-shop og bookingsystem.
Det sidste års tid har Søren Brixen endvidere været ansvarlig for udvikling og implementering af nye forretningsprincipper i rådgivningstjenesten, som udover Landbrugets Rådgivningscenter består af 65 lokale landbrugscentre.
Udover en kandidateksamen i statskundskab har Søren Brixen bl. a. gennemført en diplomuddannelse i ledelse og personalepolitik og -jura på HD organisation.

"Vi ser Søren Brixens baggrund som et fint supplement til den ledelsesmæssige og faglige ekspertise, vi i forvejen har på Rådhuset i Glesborg", slutter borgmester Leif Sørensen.


Yderligere oplysninger:
Borgmester Leif Sørensen, kommunaldirektør Mogens Caspersen, vicekommunaldirektør Søren Brixen, forvaltningsdirektør Finn Byrialsen: tlf. 87 79 11 11."

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002