Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 08-04-02
Læserbrev: Om chikane

Formanden for Teknisk Udvalg i Nørre Djurs, Carlo Christensen fra Hedegård, er faret i blækhuset over, at Naturfredningsforeningens lokalafdeling tilsyneladende har bestemt sig for at gøre indsigelser, hver gang nogen vil udvide deres erhvervsvirksomhed her i kommunen. Han skriver følgende:

"Der er i den sidste tid gået rygter om, at Danmarks Naturfredningsforening i Nørre Djurs med den nye forkvinde, Birthe Svendsen, har startet sin egen lille krig mod alle, der tillader sig at udvide en produktion i Nørre Djurs.
Krigen skulle foregå med det våben, at DN kommer med indsigelse i alle zonesager fra Nørre Djurs, som behandles i amtet.
Til i dag har jeg beroliget kommunens borgere med, at det ikke kunne være rigtigt, men efter i dag at have set dagsordenen til næstkommende møde i Teknisk Udvalg må jeg desværre konstatere, at der er hold i rygterne.
Inden for de sidste måneder har DN i Nørre Djurs klaget til Naturklagenævnet over mindst fem zonetilladelser givet af Århus Amt.
Klager, der betyder måneders forsinkelser af projekter, samt enormt spild af medarbejderes tid i amtet, kommunen og Naturklagenævnet.
For almindelige borgere i et retssamfund er det svært at forstå, med hvilken ret en tilfældig forkvinde i en selvbestaltet interesseorganisation kan tillade sig en sådan chikane.
Mit håb er, at fornuftige mennesker i Danmarks Naturfredningsforening kan kalde DN i Nørre Djurs til orden.
Hvis ikke må man håbe, den nye regering vil tage skridt til, at DN får frataget sin ret til at komme med indsigelser i zonesager. Indsigelser, der i de fleste tilfælde tilsyneladende kun har til formål at bebyrde det offentliges sagsbehandlere samt chikanere borgere med virkelyst, der endnu har lyst til at bidrage til samfundets opretholdelse."

Skrevet i Randers Amtsavis mandag d. 8. april af Carlo F. Christensen fra Hedegård, formand for Teknisk Udvalg i Nørre Djurs Kommune

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002