Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-04-02
Fra drøm til virkelighed (1)

Næsten på årsdagen for den første høring om bredbånd på Djursland, som Djurslands Erhvervsråd havde indbudt til på AMU-Centret i Pederstrup sidste år, kunne borgerinitiativet DjurslandS.net i aftes slå dørene op for en tilsvarende høring. Den foregik på Rosengården i Hornslet under noget mere ydmyge former end den første - græsrødderne kunne ikke præstere den samme standard med lækker buffet, som da værtsskabet var i Erhvervsrådets hænder.

egnsnet400.jpg (20545 bytes)

Men da det indkaldte panel først lukkede op for poserne, kom der masser af kød på bordet. På den første høring havde Djurslands Erhvervsråd og IT-Djursland store planer om at gøre Djursland til foregangsområde med hensyn til bredbåndsadgang. Blandt andet introducerede man dengang folk for den såkaldte fiberring, som amtet nu har etableret mellem alle sygehusene, og som i fremtiden giver store muligheder for f.eks. fjernoperationer. Denne fiber skal amtet kun bruge en lille brøkdel af, og erhvervsfolkene på Djursland regnede herefter med, at tele-selskaberne ville stå på nakken af hinanden for at leje sig ind på overskudskapaciteten og så tage sig betalt for at føre bredbåndsforbindelser ud til kommuner og erhvervsvirksomheder.
Her tænkte man dog ikke på de almindelige borgere, og derfor var "græsrodsdelegationen" med Bjarke Nielsen i spidsen kun en parentes i dette spil og måtte nærmest spille en rolle som "IT-terrorister" for at få fremført deres synspunkter om at skaffe billige bredbåndsløsninger helt ud til Maren i Kæret. Dette blev startskuddet til dannelsen af DjurslandS.net, som allerede fra begyndelsen af foreslog en samling af alle interesserede med IT-Djursland som paraplyorganisation, men på daværende tidspunkt ønskede Erhvervsrådet tilsyneladende fred til at forhandle bredbåndsløsninger hjem til kommunerne og de større virksomheder, hvor prisen ikke var en altafgørende faktor.
Nu et år efter er scenen så skiftet noget: IT-Djursland har nedlagt sig selv, og Erhvervsrådet fortsætter arbejdet, der indtil videre har resulteret i de ventede tiltag for de helt store virksomheder og de 2-3 kommuner, som har været tilfredse med det tilbud, TDC har lagt på bordet. Resten af Djurslands kommuner, de små og lidt større virksomheder samt borgerne er der imidlertid ikke kommet nogen løsninger for, og nu haster det, da flere og flere er ved at tabe tålmodigheden og falder for fristelsen til at gå ind på de forskellige tele-selskabers ADSL-opkoblinger, der koster kassen og ikke helt lever op til betegnelsen "bredbånd", hvad hurtighed angår.
Men - klap nu lige hesten! I bredbåndsforeningen har de igennem intense forhandlinger fundet frem til en rigtig billig løsning, som de mener kan blive det helt store nummer på Djursland: en bredbåndsforbindelse uden oprettelsesudgift for brugerne, der kun kommer til at koste brugerne 200 kr. om måneden!

I morgen går vi lidt mere i detaljer med denne løsning og fortæller om de enkelte indlæg på mødet.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002