Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 27-03-02
Fårets Dag ved Ramten

Er du interesseret i får og geder, og hvad der kommer ud af disse avlsdyr til glæde for vi mennesker, såsom kød, mælk og uld, skulle du tage og lægge vejen om Huldremosevej mellem Stenvad og Ramten på lørdag d. 30. marts. Lige nu er det også sjovt for børnene, da både får og geder er i fuld gang med at føde årets første lam og kid, så det kan blive en rigtig god familetur. 40 Merinofår og 35 Mohairgeder har man på gården ved Ramten, hvor Mols Mohair og Merino har holdt til i et par år nu.
Åbent Hus-arrangementet er en landsdækkende begivenhed, som Landsforeningen for Dansk Fåreavl har gjort til en tradition på den samme dag hvert år.
Her kan du læse foreningens pressemeddelelse:



"Fårets Dag - Åbent Hus
Lørdag den 30. marts 2002, kl. 10-16

Det er blevet tradition, at Dansk Fåreavl arrangerer Åbent Hus hos en række fåreavlere påskelørdag.
Åbent Hus-arrangementet er en oplagt idé til familieudflugten, men vil også være en idé for kommende fåreavlere. Flere og flere landmænd etablerer i disse år egen besætning på grund af den stigende efterspørgsel på dansk lammekød.
Får og lam går ude det meste af året, hvor lammene har de bedste muligheder for at udvikle sig godt. Producenterne lever op til forbrugernes ønsker om en etisk korrekt produktionsform, der øger kvaliteten af lammekødet. Danske fåreavlere er helt i top, når det gælder dyrevelfærd. Mød op og se de mange nye påskelam. Flere steder vil der være demonstration af fåreklipning, hyrdehunde i arbejde m. m. samt salg fra gårdbutikker.
Dansk Fåreavl udgiver løbende nye opskrifter på lækre retter med Dansk Lam, som mange steder udleveres sammen med smagsprøver. Ellers spørg hos din slagter eller i supermarkedet efter opskrifter."
Vil du vide mere om foreningens arbejde så klik ind på: http://www.sheep.dk

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002