Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 22-03-02
Stor musikoplevelse i vente

I går fik vi en mail fra Stefan Detrekøy fra Keramikgården i Ramten Skov. Han er bestyrelsesformand i Nørre Djurs Musikskole, og af og til går han også og pusler med at arrangere koncerter på Ny Ryomgård med musik af helt speciel høj, international standard. Sådan en oplevelse kan vi nu gå og glæde os til om en god måneds tid. Vi annoncerer den allerede nu, men vi lover at minde vore læsere om den, når tiden nærmer sig. Stefan skriver følgende:

" Kære venner

Det er snart på tide at vi får sunget foråret ind. Jeg forventer noget stort fra Maria Pia De Vito og Rita Marcotulli som runder Ny Ryomgård til den første af tre koncerter i en miniturné. De vil med garanti få mig til at glemme hvordan man staver til Brian Mikkelsen.
Fredag d. 26 april kl. 20.30 på Ny Ryomgård

Maria Pia De Vito er napolitaner og synger blandt meget andet neapolitanske sange ja, hun ligefrem skriver sine egne sange på napolitansk, og på trods af Italiens størrelse og kærlighed til sang, er det denne gang ikke lykkedes dem at beholde, endnu, en fremragende sanger for sig selv.

Rita Marcotulli er romerinde og pianist med flair for komposition. Har bl.a haft ørerne vendt mod det østlige Middelhav, moderne jazz og minimalisme a¹la Steve Reich. Hun nyder stor anseelse i den europæiske jazzelite og var også Maria Pia¹s valg til denne tur. Dels har Marcotulli stor andel i tilblivelsen af det napolitanske materiale og dels mener De Vito, at de ligefrem har det sjovt når de to spiller sammen.

For ikke at ende i det rene "namedropping" og i opremsning af CD¹er, bedes I læse mere på nettet og den vedlagte PDFfil, samt om muligt tilmelde Jer på min mail-adresse hvis I fristes af en ny musikalsk udfordring.
Musikernes rejse er doneret af Det Italienske Kulturinstitut, og DR planlægger at optage koncerten.

http://www.ejn.it/mus/devitoen.htm            http://www.ejn.it/mus/marcotulli.htm

God Påske!"
Læs koncertannoncen hér!

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt med hilsen fra Stefan Detrekøy

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002