Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 21-03-02
Indkaldelse til høring om bredbånd

I den fællesdjurske bredbåndsforening, DjurslandS.net, arbejder de stadigvæk hårdt for at få nogle gode tilbud på bordet m.h.t. at få ægte bredbånd til en overkommelig pris til hele vores område. Nu er de kommet så langt, at de indkalder til en offentlig høring, hvor politikere, erhvervsfolk og private kan få sig et overblik over de foreliggende muligheder. I dag kan du læse både selve indbydelsen til mødet og den pressemmeddelelse, Bredbåndsforeningen har sendt til Nørre Djurs NetNyt.

Noerre-DjurS.net-400.jpg (23160 bytes)
Klik på billedet og se det i detaljer. Vær tålmodig, det tager tid !

"Hvilken teknologi?
DjurslandS.net er i en rivende udvikling. Som små paddehatte tegner det ene "lille" pilotprojekt sig nu efter det andet. Til sammen skal disse projekter danne den spæde start til det regionale folkenet DjurslandS.net. Markedet er nu undersøgt til bunds, og ingen har kunnet tilbyde rimelige løsninger på trådbaseret udstyr, men det har vist sig, at der kan skabes gode billige løsninger med trådløst udstyr.
Det får nu DjurslandS.net til at arbejde videre med tankerne om et fælles regionalt trådløst net! Ønsket om bredbånd skal ikke ende som et nyt stavnsbånd - til et stik i væggen. Det sidste led til brugeren skal være trådløst. Filosofien er hentet fra filmen om Pinocchio: "Der er ingen bånd, der binder mig". Der er god fornuft i denne tankegang. Dels vil man frit kunne bevæge sig på Djursland og være opkoblet når og hvor, man vil med den bærbare og håndholdt udstyr. Dels vil den indbyrdes trafik på et fælles trådløst DjurslandS.net ikke indeholde fordyrende mellemled i form af afgifter til udbydere. Tankerne ledes hen mod et regionalt forsyningsselskab på Djursland.

Allingåbro
På et møde med Rougsø kommunes IT-ansvarlige John Jensen fik interesserede borgere syn for sagen. Trådløst netværk til slutbrugeren er vejen frem. I Rougsø har man de seneste fire år problemfrit koblet kommunens institutioner og kommunalpolitikere op på en trådløs teknologi. 95 % af kommunen er p.t. dækket via masterne. Det er interessant, at man faktisk har en overkapacitet på trods af en båndbredde på kun 2 - 3 Mbit. Alt tyder på, at Rougsø kommune velvilligt vil stille master til rådighed for det lokale initiativ RougsøS.net under DjurslandS.net. I et indledende pilotprojekt, hvor der bygges på 11 Mbit trådløst grej, får Allingåbros borgere som de første glæde af initiativet. John Jensen, som udover at være kommunens IT-ansvarlige også er lokalpolitiker, oplyste på mødet, at han gerne ville demonstrere kommunens imponerende løsning for andre interesserede kommuners folkevalgte og IT-ansvarlige. Opfordringen til at tage imod et sådant tilbud, skal hermed være givet videre. Hvorfor gå over åen efter vand?

Nørre Djurs
I Nørre Djurs Kommune søges der nu midler til at etablere et egentlig kommunenet for samtlige borgere og kommunens administration og institutioner. Planen er at etablere Nørre Djurs-egnens net gennem flere trin. I første trin startes trådløse bynet op i Glesborg, Bønnerup og Ørum som et pilotprojekt. Interesserede i de tre "borgertunge" kernepunkter skal kobles op via trådløs 11 Mbit teknologi til hver sin fællesantenne. De tre bynet forbindes trådløst. Selve opkoblingen til internettet forventes at ske i løbet af sommeren, og en sandsynlig mulighed for tilslutning er amtets fiberring! Når der er gjort tilstrækkelige erfaringer med de tre bynet, etableres som næste trin trådløse bynet i resten af kommunens større byer, og de forbindes trådløst til det eksisterende net via Glesborg. I tredje trin skal der skabes trådløs dækning og tilslutning for småbyerne og det øvrige landskab.

Århus Amt
Ved et møde med amtets IT-ansvarlige Mogens Engsig Karup, blev ideen om et regionalt forsyningsselskab præsenteret. En velvillig Mogens gav os håb om at kunne få adgang til den nødvendige regionale båndbredde via amtets fiberring på Djursland, efterhånden som pilotprojekterne udvikles.

Høring i Rosenholm Kommune
Vi har tidligere omtalt et møde med Rosenholm Kommune. Kommunens visionære IT-folk har for længst besluttet sig for, at stille lysledere, der p.t. lægges ned, til rådighed for kommunens borgere på en endnu ikke defineret løsning. Kommunen har vist vilje til at gå i samarbejde med foreningen om et trådløst pilotprojekt i Hornslet. Derfor har vi besluttet at lægge en stor offentlig høring om bredbånds-situationen på Djursland i Rosenholm kommune. Høringen er sat til:

Onsdag d. 3. April 2002
Dagcentret Rosengården
Tingvej 22, Hornslet
Kl. 19 - 22

- Alle er velkomne -"


Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af Martin Hedegaard fra DjurslandS.net

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002