Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 20-03-02
Det fornuftige valg til boligen

Sådan lyder overskriften på den udstilling, vores lokale Grønne Guide, Mette Wermuth Iermiin, i samarbejde med Ib Johansen fra Landsforeningen for Økologisk Byggeri har stablet på benene. På hverdage mellem kl. 15 og 18 kan man besøge udstillingen, der åbner på fredag d. 22. marts og løber indtil d. 5. april. I udstillingsperioden bliver der 4 temadage, og den første (om miljøvenlig isolering) bliver holdt på selve åbningsdagen. Her på NetNyt vil vi offentliggøre programmet, efterhånden som de enkelte temadage nærmer sig, og i dag kan du læse om baggrunden for det hele.
SIDSTE: Grøn Guide oplyser, at der er skuffende få tilmeldinger indtil nu, så se nu at komme op på dupperne!

detfornuftigevalg.jpg (14789 bytes)

Baggrund for projektet.
"Grønt" miljøvenligt Byggeri! Er det mon vejen frem?
Skal vi tænke grønt, når vi fremover skal til at renovere vore parcelhuse fra 60- og 70`erne?
Og hvad med nybyggeri? Kan vi tage hensyn til såvel natur og miljø som arbejdsmiljøet, når vi prioriterer byggemetode og materialer?
Det er nogle af de spørgsmål, der ligger til grund for nærværende projekt Når vi snakker Miljøvenlige Byggematerialer, er det så kun de meget alternative mennesker, vi får i tale, eller er udviklingen ved at være så seriøs, at også den professionelle, håndværker, mester og bygherre lytter efter?
Disse spørgsmål og gerne mange flere vil der blive sat fokus på i forbindelse med 4 temadage, hvor forskellige oplægsholdere vil komme med deres bud på emnet!

Udstillingen.
I tråd med de spor, som bl.a. Elsparefonden og Miljø- og Energiministeriet har lagt med kampagner som: Brug Pæren - køb A det betaler sig - Bliv varm på dit vindue - Brug kun trykimprægneret træ, hvor det er nødvendigt, osv. er nu udstillingen "Det fornuftige valg til boligen" blevet lavet.
Udstillingen, der fysisk er placeret i en bus med tilhørende pavillon, er tænkt som inspiration både for den almindelige forbruger som for håndværkere, konstruktører, arkitekter og andre folk inden for bygge- branchen.
Med udstillingen er det et mål at vejlede (som overskriften beskriver) fornuftigt, når der vælges materialer til boligen.
Det er vores håb at kunne vise nogle af de mange muligheder, der er for materialevalg, når der skal bygges nyt eller bygges om.
Mange ting, der fremstilles i dag og traditionelt bruges i byggebranchen, er lavet af eller tilsat stoffer, der er uønsket i det miljø, hvor det bruges. Eller det kan være problematisk i miljøet, når det skal bortskaffes.
Undersøg derfor, når du vælger et produkt, om der er taget hensyn til

- indeklimaet
- arbejdsmiljøet
- miljøet ved fremstilling eller bortskaffelse

Udstillingsbussen vil få base i Stenvad i perioden fra d. 21. marts - 5. april.
Udstillingsbussen vil yderligere være åben for alle interesserede på Torvet i Grenå lørdag d. 6. april mellem kl. 10.00 og 14.00.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002