Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 15-03-02
"Amerikansk" rock med rødder i Nørre Djurs

I dag byder vi vores læsere på en omtale af en CD, der faktisk allerede udkom lige før jul. Det er den tidligere mangeårige nørre djurser, Jens Falck, der i sin søn Julians studie har indspillet 10 af sine egne kompositioner. Musikken kommer ud af den amerikanske rocktradition, som i så mange år har været én af Falcks foretrukne kilder, og den er absolut et nærmere bekendtskab værd, skulle vi hilse og sige.

barcelona4.jpg (13334 bytes)

Det er helt bestemt en både glad og velklingende fornøjelse at lytte til Jens Falck Bands første CD, hvor manden som sagt boltrer sig i den tradition, som han ikke har haft lejlighed til at rendyrke i sit mangeårige samspil med Djursland Spillemænd. Grunden til musikken på den aktuelle skive blev lagt, da Jens Falck i flere år i halvfemserne spillede i Allan Olsens daværende band Norlan sammen med den dygtige svenske organist, Olle Nyberg. Han er med i det nye 6-mands band, sammen med den unge århusianske pedal steel-guitarist, Leif Bruun, Falcks mangeårige foretrukne bassist, Frits Christensen og sønnen Julian Falck, der sine 22 år til trods allerede længe har været en klippefast og energisk trommeslager. Det flotte korarbejde (hør f.eks. You Are Mine) står Pernille Gunvad og Anders Matson for, og Leif Bruun har arrangeret den flerstemmige sang.
Melodierne er absolut solidt håndværk, selvom vi må skynde os at sige, at her ligger også CD`ens eneste svaghed. Jens Falck nævner selv navne som Tom Petty, John Hiatt, The Eagles og The Byrds som sine forbilleder, og det er også i orden at have sådan nogle. Men i dag er vi musikelskere jo (desværre?) så kræsne, att vi har vænnet os til at anskue en CD som et kunstværk, hvor der skal være en snert af noget originalt for ikke at drukne i mængden. På denne skive har det ene nummer ét forbillede, det næste et andet og på balladen Empty Trails lægger den instrumentale indledning i den grad op til, at Van Morrison kommer ind af døren og synger, så det nærmest bliver en skuffelse, at det er Jens - selvom han faktisk synger den ganske glimrende!
Men på den anden side vil undertegnede også skynde sig at sige, at når disse småsure anmeldersokker er blevet luftet, kan man også godt vende det om og sige: "Spring ind i Rillen og køb den før din nabo!" For alle disse kunstneriske betragtninger skal sandt for dyden heller ikke have lov til at stå i vejen for at smække en plade som denne på og bare nyde en musik, som herligt orgelspil, smukt guitarspil og en dejlig levende rytmisk bund gør til en glad oplevelse, der får solen til at skinne selv på en gråvejrsdag.
P.S.: Udover guitarspillet har vi glemt at fortælle, at Jens Falck også blander både mandolin, violin og sågar harmonika, som han også selv spiller, og det er brugt på en rigtig flot måde. Specielt synes jeg, det 3. nummer, Can`t Drive 55, er CD`ens bedste nummer, og herfra skal lyde en opfordring til at gå videre ad denne vej på den næste plade!
Læs også hvad JYLLANDSPOSTEN skrev D.18. DECEMBER 2001:
"+ + +
Godt, solidt og troværdigt udspil fra Jens Falck, der trods 25 år i musikbranchen først nu udsender solo-album.
Rygraden i Falcks musik er den amerikanske vestkyst-rock, og han formår at skabe en rigtig god stemning i albummets 10 skæringer.
-uc-"
Og også følgende anmeldelse i musikbladet Gaffa:
"+ + +
Jens Falck Band
River Of Faith
(Pale Moon Music / Eget selskab)
CD Udgivelse: 15. Januar, 2002
Multiinstrumentalisten, sangeren og sangskriveren Jens Falck har været en del af den danske musikscene i mange år. I tidens løb har han skrevet adskillige numre. På denne friske solo-debut-cd præsenterer Falck ti af disse, der samlet er lig med velspillet, energisk og melodisk amerikaner-rock.
Inspirationskilder som Tom Petty, The Eagles og Jackson Browne høres tydeligt i Falcks kompositioner, der formidles af et stærkt hold. Blandt andet brillerer Olle Nyberg på tangenter, mens Falcks søn Julian trakterer trommer. Falck selv er i den vokale forgrund med sin gedigne rockstemme. Han spiller også guitar, violin og mandolin med mere.
Isoleret set står hver skæring godt, men er glemt, så snart den sidste tone er klinget af. Undtagelsen er You Are Mine, der med sin fine opbygning og sit smittende omkvæd kunne blive et radiohit. Dette album vil sikkert ramme mange og vil fungere glimrende som lydtapet på de fleste caféer og værtshuse. En behagelig, men ret anonym udgivelse.
Peter Widmer"
Samt (for at det ikke skal være løgn) Herning Folkeblad:
Århusiansk Americana
Jens Falck Band
"River Of Faith"
Pale Moon Music
+ + + +
Af Henrik Øster
Så snart Jens Falck og hans orkester sætter igang med "Into the Light", rystes man over det faktum at denne mand ikke er kendt. Ikke nok i hvert fald. Den eneste hørbare grund til at denne plade ikke er indspillet i det dybeste USA er, at Jens Falcks engelsk måske er lidt jydsk i kanten.
Men sangene med højt til loftet holder, arrangementerne med mandolin og heje pivtøjet holder og sågar korarbejdet - en ellers typisk dansk svaghed er det svært at blive skuffet over. Det giver mindelser om den gang, der var noget ved John Cougar Mellencamp, mens en sammenligning med John Hiatt er at tage munden for fuld.
Jens Falck fortjener et publikum.
Og han kunne passende tage det fra Poul Krebs - for her er hjerteblod."
Denne CD kan som sagt købes hos Rillen i Grenå - men kan også fås igennem bandets hjemmeside:
www.jensfalckband.dk

inlining.jpg (16916 bytes)

 

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002