Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 14-03-02
Læserbrev: Om daghøjskoler

Socialdemokraten Jan Petersen fra Sangstrup skrev forleden om Dansk Folkepartis tilsyneladende kursændring i forhold til daghøjskolerne, siden lokalformand i Grenå, Bent Andersen, har skrevet indlæg i den lokale presse, hvor han lover, at Grenå Daghøjskole ikke lukker. Her forklarer han, hvordan det hænger sammen:

"MF for Socialdemokratiet Jan Petersen og borger i Grenå Lilian Jakobsen har her i avisen et indlæg som kommentar til mit læserbrev af 13. februar, hvori jeg skriver, at Daghøjskolen i Grenå er uden for farezonen.
På svarene til mit indlæg kan jeg se, at de pågældende har fået den opfattelse, at Dansk Folkeparti pludselig helt og aldeles går ind for denne form for undervisning, hvilket ikke er helt rigtigt, idet den Fri Ungdomsuddannelse ønskes nedlagt, ligesom daghøjskoler ikke i sin nuværende form bør være et statsanliggende.
Dansk Folkeparti vil meget gerne ind og se på, hvem der bliver undervist, og hvad der bliver undervist i. Partiet kan således ikke støtte mange af de "Klappe Kage-projekter, der på nuværende tidspunkt er gang i mange steder rundt om i kommunerne. Vi kan heller ikke se fornuften i, at en arbejdsløs jord- og betonarbejder på 120 kg skal kunne gå til jazz-ballet under de nuværende regler på feltet. Sådanne projekter kan Dansk Folkeparti på ingen måde tilslutte sig.
Vi kan i kommunerne tilslutte os en daghøjskole med et fornuftigt skema, hvor man tilgodeser individuelle grupper, bl.a. de svageste i samfundet og andre, der eventuelt har været væk fra arbejdsmarkedet igennem længere tid og af denne grund ønsker eller trænger til en kickstart for at komme videre. En sådan institution vil Dansk Folkeparti gerne være med til at bevare.
Havde Dansk Folkeparti ikke indgået forlig med regeringspartierne på uddannelsesområdet, hvor partiet var den direkte årsag til, at der ikke blev sparet 650 mio. kr., kunne ovennævnte ikke have ladet sig gøre. Derfor skrev jeg et indlæg om, at daghøjskolen i Grenå ikke er i farezonen."

Skrevet af byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Grenå, Bent Andersen, i Grenå Bladet d. 12. marts

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002