Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 11-03-02
Klokkerne ringer i Gjerrild

"Gjerrild-Bønnerup Friskole har fået nye ringeklokker.
Den gamle, som blev styret af et meget teknisk ur, kunne ikke mere. De nye klokker er håndholdte - altså dogmeure. De er styret af mennesker - ikke teknik. Den ene klokke er skænket af den lokale bager - Lars Carlsen, og den anden er skænket af Djurslands Bank." Sådan skriver Anne Birthe Olsen fra friskolens bestyrelse til Nørre Djurs NetNyt, og vi bukker og takker og fortæller lidt om overrækkelsesceremonien i fredags.

klookke400.jpg (21223 bytes)

På Gjerrild-Bønnerup Friskole har de længe ønsket sig nye ringeklokker, og det har fået bestyrelsen til at forhøre sig rundt i omegnen, om ikke de kunne få nogle lokale erhvervsdrivende til at sponsorere. Det lykkedes hurtigt at gøre Lars Carlsen fra Otto`s Bageri i Gjerrild interesseret, og det samme gjaldt Djurslands Bank. Det er baggrunden for den lille ceremoni, der fandt sted på skolen i fredags.
Kl. 11.30 blev alle børnene kaldt sammen til kage og saftevand. Bestyrelsesformand Jens Peter Stehr-Nielsen holdt en lille tale, hvori han fortalte om, hvad der har drevet skolen til at ville have nye klokker. På Gjerrild-Bønnerup Friskole ønsker man ikke, at hverken børn eller lærere skal være slaver af en ringeklokke, der er indrettet til at ringe med bestemte intervaller. Som en friskole har man jo netop friheden til at vælge nogle andre undervisningsperioder end de normale 50 minutter, hvad enten der er brug for, de skal være kortere eller længere. Det var derfor en stor dag for alle at kunne kassere den gamle mekaniske og erstatte den med 2 helt nye, indkøbt i Skibsprovianteringen og beregnet til at blive aktiveret af menneskehånd.
Bagermester Lars Carlsen fra Otto`s Bageri mindedes med et vist vemod sin barndoms skolegang, der foregik for mange år siden, da skolen i Gjerrild stadig var folkeskole. Herefter sluttede den lille seance med de bedste håb for skolen og de nye klokker og med, at Lars Carlsen og bestyrelsesformanden slog de første slag.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002