Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 08-03-02
Hyggelig søndagscafé i Hemmed

Vi har så meget at skrive om her i Nørre Djurs (hér, hvor der aldrig sker noget!), at vi slet ikke har fået nået at fortælle om Kulturcaféen i Hemmed sidste søndag. Det var ellers en dejlig eftermiddag, så vi skynder os lige at gøre skaden god igen, inden næste Kultur Raket-arrangement løber af stabelen på søndag (se andetsteds)!
Der var nok en 30-40 mennesker forsamlede i Hemmed Forsamlingshus, og det var jo ganske pænt, byens størrelse taget i betragtning. Dagens fortæller var hentet fra forsamlingshusets egen bestyrelse. Det var nemlig tidligere lærer ved Glesborg Skole, Eva Nissen fra Hemmed, som fornøjede forsamlingen med beretninger, lysbilleder og videoklip fra hendes ophold i Afrika. I flere perioder har hun været udstationeret som ulandsfrivillig både i Tanzania og Lesotho, men hun havde valgt at koncentrere sig mest om førstnævnte land. Med stort mod og en sund nysgerrighed kastede hun sig i sin tid ud i muttersalene at rejse ud i det fremmede, og det var ganske spændende at se og høre om nogle af hendes oplevelser med både mennesker og dyr.
Efter kaffepausen ventede der en flot musikalsk rejse til Afrika, dog med absolut lokale sangere. Zesong-koret er faktisk et aftenskolehold, der har kørt stabilt hver tirsdag aften på Glesborg Skole i ganske mange år, under ledelse af lederen for Nørre Djurs Musikskole, Christien van der Hoeven fra Emmelev. Koret er en god blanding af en fast kerne og af den naturlige gennemstrømning, der må være i sådan et hold, men man fornemmer helt klart, at der er arbejdet dygtigt med stemmerne. Koret har gjort det til deres speciale at synge sange fra alle mulige steder i verden på mange forskellige sprog, men i eftermiddagens anledning havde de valgt at koncentrere sig om en mindre buket af afrikanske salmer og sange.
Alt i alt et herligt café-arrangement, der godt kunne have fortjent et lidt større publikum.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002