Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 06-03-02
Indlæg fra Biavlerforeningen

Biavlerforeningen fra Grenå og Omegn gør et ihærdigt stykke arbejde for at lokke nye folk med på den spændende hobby. Formanden bor i Fannerup og hedder Claus Danielsen, og i sidste uges udgave af Grenå Bladet har vi fundet følgende indlæg:

"Selvom det ikke lige kan ses på vejret, så nærmer biavlssæsonen sig hastigt. De første blomster er dukket op, og snart springer gæslingerne på piletræerne også ud. Så snart de første gæslinger viser sig, så kan man også godt regne med, at bierne viser sig. Pollen fra piletræerne er noget af det allerbedste til at sætte bierne i gang om foråret. En anden af de vigtige biplanter, som er rigtig tidlig, er Rød Hestehov. Den vokser ofte på fugtige steder, og plantens store røde blomster er allerede visnet, når de store rabarberlignende blade viser sig.
Det er vigtigt, at der er noget til bierne at trække på sommeren igennem, og for at udbrede kendskabet til, hvad der er godt til bierne, så arrangerer Biavlerforeningen for Grenå og Omegn sammen med Folkeuniversitetet foredrag med Anne Mette Olesen, Skarresø ved Kolind. Anne Mette Olesen vil foredrage omkring emnerne "Bier i haven, biplanter, beplantninger i haven, som er gode for bier, og noget om hvad honning kan bruges til".
Det er den 13. marts på Ørum Skole, og alle er velkomne.
Biavlerforeningen afholder for tiden kursus i biavl, også på Ørum Skole, og hvor det de tidligere år har været vanskeligt at gennemføre et kursus med et rimeligt antal deltagere, så oplever biavlerforeningen i år en rigtig god interesse for emnet. Vi har fået samlet 18 deltagere til kurset, som strækker sig over 4 mandage med teori. Når vejret i begyndelsen af maj muliggør, at vi kan kigge ned til bierne, så fortsætter vi ude i foreningens skolebigård.
Det med, at det i år igen er muligt at samle interesserede omkring biavl, ses også andre steder i landet. Denne vinter gør Danmarks Biavlerforening en særlig indsats for at øge interessen for biavl. Det er målet, at samtlige 84 lokalforeninger under Danmarks Biavlerforening skal afholde kurser i biavl denne vinter."

Skrevet af biavlernes lokalformand, Claus Danielsen fra Fannerup, i Grenå Bladet d. 26. februar

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002