Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 06-03-02
Læserbrev: Til Sigrid Bluhme om NRGi

Jakob Jakobsen fra Koed ved Kolind er næstformand i NRGi, og han skriver følgende svar på den kritik af selskabet, som Sigrid Bluhme fra Skindbjerg fremførte forleden, og som vi bragte her på NetNyt i mandags:

"Det er godt, at der er interesse for valget og fint, der er folk med holdninger til tingene, det er det, der normalt bærer fremad.
Det skal også medgives, at det kan være svært at se sammenhængene inden for elsektoren, derfor vil NRGi afholde et seminar for alle repræsentantskabets medlemmer efter valget for at orientere om disse.
Men kritikken af NRGi er helt forfejlet. Det grundlag, der arbejdes efter, er, hvad der i enstemmighed er vedtaget ved fusionen af 3 byråd og ARKE, noget der er helt uhørt i de fleste sammenhænge.
Omkring højspændingsledningerne, som var projekteret på Djursland, så blander du tingene sammen: Det er ikke NRGi, der ejer og skulle gennemføre projektet, det var Midtjyske Net, som er et transmissionsselskab, der ejer 60 kv og 150 kv-ledningerne i det gamle Midtkraft-område, hvilket betyder, at når der skal foretages investeringer, så er folk fra både Skive, Viborg og Silkeborg med til at skulle vedtage et projekt også i vores område.
NRGi ejer ca. 34 % af Midtjyske Net, hvilket ikke er et bestemmende, men kun blokerende flertal, det kræver derfor et samtykke fra andre selskaber, når der skal udbygges.
Min rolle som bestyrelsesmedlem i daværende ARKE var at kunne konstatere, at amtet som led i en offentlighedsfase havde holdt et møde på Grenå Gymnasium omkring emnet, og efter en offentlighedsfase lå det på bordet i Midtkraft og skulle behandles af repræsentantskabet.
Jeg stod i et voldsomt dilemma, da der allerede gik 60 kv-linier over min mark: én til Vivild og én til Glesborg, og jeg ville få yderligere tre 150 kv-master fra det nye projekt og vidste, at alle mine kolleger ikke var klar over, at de skulle have den nye ledning over deres jord.
Jeg gik derfor på talerstolen og anmodede om, at der blev afholdt et møde med de involverede lodsejere for en orientering, netop for ikke at blive beskyldt for at have lusket noget igennem. Dette blev accepteret og ført til protokol.
I mellemtiden var jeg blevet valgt til forretningsudvalget i Midtjyske Net og erindrede hér om tilsagnet, og derfor blev mødet med orienteringen holdt på Nimtofte Hotel - med mig som ordstyrer. Alle med interesse fik adgang, og jeg vil derfor konkludere, at NRGi`s repræsentant var bannerfører for demokratiet.
I øvrigt er det sådan, at når man deltager i bestyrelsesarbejde, så påvirker man beslutningen frem til målstregen, men når en beslutning er truffet, så er det den vej, alle medlemmer kører.
Dine bemærkninger om, at alle elforbrugere burde være valgbare og have stemmeret, forstår jeg ikke, for det har da altid krævet, at man er medlem af en forening/andelsselskab for at kunne deltage, men det kunne da være interessant med nye måder at gøre tingene på. Indtil da er det nok bedst at følge vedtægterne."

Skrevet af næstformanden i NRGi, Jakob Jakobsen fra Koed, i LOKALAVISEN tirsdag d. 5. marts

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002