Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 06-03-02
Læserbrev: Om Grenå-banens fremtid

Vores lokale folketingsmand, socialdemokraten Jan Petersen, har stillet spørgsmål til den nye trafikminister ang. den planlagte opgradering af banestrækningen mellem Grenå og Århus. Herom har han skrevet følgende indlæg:

"Jeg er bange for, at VK-regeringen ikke prioriterer en fortsat udbygning og forbedring af jernbanen mellem Grenå og Århus.
Fra trafikminister Flemming Hansen har jeg modtaget et brev, som nævner, at regeringen ikke har aktuelle overvejelser om yderligere udvikling af Grenå-banen i form af en fase 2 af nærbaneudbygningen.
I en debat i folketingssalen om jernbanen i fremtiden henviste ministeren alle konkrete spørgsmål til regeringens investeringsplan, der kommer senere.
Derfor må vi på Djursland nu markere kraftigt, at vi ønsker en fase 2 i nærbaneudbygningen, så nærbanen når til Grenå.
Opgaven er at få denne fase 2 med i regeringens investeringsplan og dermed markere, at investeringerne også skal tilgodese de dele af landet, hvor netop gode og effektive trafikforbindelser er en del af regionalpolitikken.
For Djursland er en fortsat udvikling af jernbaneforbindelsen til Århus en nødvendighed.
I de kommende år vil vi kunne blive et attraktivt boligområde for mange mennesker, der har arbejde i Århus-området. Det kræver imidlertid mere end gode vejforbindelser. Det kræver også gode kollektive trafikalternativer - og hertil hører en fuldt udbygget nærbane.
Jeg tror, vi skal markere vores ønsker til regeringens investeringsplan nu og understrege de regionalpolitiske begrundelser for vore ønsker. Enhver erfaring gennem årene i Folketinget siger mig, at regionalpolitiske hensyn oftest er ord og sjældent handling.
Flemming Hansens svar til mig bekræfter dette."

Skrevet af folketingsmand Jan Petersen fra Sangstrup i Lokalavisen Midtdjurs

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002