Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 05-03-02
Interessant debatmøde i Glesborg

I den lokale afdeling af Mellemfolkeligt Samvirke håber man på at se rigtig mange mennesker til det spændende møde, de holder i morgen, onsdag d. 6. marts, i Glesborg Forsamlingshus. Det er den nye regerings udspil på både flygtninge/indvandrer-området og på ulandsområdet, der har fået de lokale ildsjæle til at kalde til en debat, de håber på vil kaste lys over de mange spørgsmål.
For at gøre debatten så nuanceret som overhovedet muligt har man sammensat følgende panel: folketingskandidat Jesper Ib fra Venstre, lokalformanden for Dansk Folkeparti, Knud Andersen fra Bønnerup, Venstres Svend Brandstrup Hansen fra byrådet i Grenå, styrelsesmedlem i Mellemfolkeligt Samvirke, Sten Müller, Sangstrups mand i Folketinget, socialdemokraten Jan Petersen og daghøjskoleleder Vibeke Nilars (der var hun igen!), der er en nøglefigur i integrationen af indvandrere i Nørre Djurs.
Vil mindre socialhjælp få flere indvandrere i arbejde? Er en bestået dansk samfundsprøve vejen til vellykket integration? Hvordan vil syv års prøveperiode for statsborgerskab påvirke integrationen? Vil stramningen af reglerne for familiesammenføring lette integrationen? Er det dobbeltmoralsk at invitere veluddannede indvandrere til landet og afvise uuddannede?
Sådan lyder bare nogle af de spørgsmål om indvandrere, paneldeltagerne har fået tilsendt på forhånd, og når man efter en kaffepause i 2. halvleg går over til at snakke nedskæringer i ulandsbistanden, bliver det bl.a. med følgende spørgsmål:
Vil en nedskæring i ulandshjælpen koste danske arbejdspladser/give flere flygtninge? Kan højere ulandsbistand afhjælpe fattigdom, herunder ekstremisme og terror? Retfærdiggør diktatur og korruption nedskæringer i bistanden? Vil regeringen kompensere for nedskæringerne ved gældsfrigivelse og mere fair handel med ulandene?
Der er altså lagt i kakkelovnen til en spændende diskussion.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002