Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-03-02
Læserbrev: Om åbenhed i NRGi

Årets Landsbytosse, Sigrid Bluhme fra Skindbjerg, der som bekendt fik denne ærefulde titel for sin stædige modstand mod el-selskabernes planer om masteføring tværs over Djursland, stiller op som kandidat ved det forestående valg til NRGi`s repræsentantskab. I dag bringer vi 2 læserbreve fra hende, og det første er en opfordring til større åbenhed hos selskabet. Hun skriver:

"For cirka fire år siden var en del djurslandske lodsejere nærmest i choktilstand, da el-selskabet pludselig meddelte os, at der var vedtaget en ny højspændingsledning tværs gennem det smukke Østdjursland. Beslutningen blev lusket igennem som en amtsbeslutning, og ingen havde spurgt lodsejerne om deres mening om 42-44 meter høje master på deres ejendomme.
Vi var mange, der følte, at vores repræsentanter i NRGi`s bestyrelse var ikke-eksisterende - så meget mere grotesk, fordi det jo er alle os, der har en el-regning, som er de reelle ejere af NRGi. De såkaldt folkevalgte havde tydeligvis taget el-selskabets parti, og tilliden til selskabet og systemet led et alvorligt knæk. En lang række store beslutninger blev truffet af direktioner langt fra el-forbrugerne - beslutninger, som pludselig blev lagt frem som vedtagne kendsgerninger.
Gennem en lang og sej kamp lykkedes det os at få ændret projekterne, så der nu i stedet er gravet jordkabler ned, men arbejdet afslørede en kolossal lukkethed i den demokratiske proces i NRGi. Der skal være fuld åbenhed om denne. Der skal være indsigt for alle om købspriser, omkostninger, salgspriser m.v., lige som der skal være fuld åbenhed om el-ledningernes tekniske el-overførsler.
Endelig vil jeg arbejde for, at alle el-brugere i NRGi bør være valgbare og have stemmeret, så det ikke begrænses til dem, der har en el-regning med eget navn på."

Skrevet af Sigrid Bluhme fra Skindbjerg i Randers Amtsavis, lørdag d. 2. marts

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002