Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 27-02-02
Daghøjskolen holder fanen højt (1)

På fredag (d. 1. marts) holder de 10 års jubilæumsfest på Norddjurs Daghøjskole i Stenvad, og i den anledning var NetNyt-redaktionen på skolen i går for at få en snak med en lille flok elever og skoleleder Vibeke Nilars.

daghoejskole401.jpg (19055 bytes)

På vej til Stenvad var vi enige om, at vi bare ville tage over og få en kort snak med Vibeke Nilars om skolen for at skrive et kort oplæg til jubilæet, men vi blev hurtigt klogere: efter en rundvisning, hvor vi fik et godt indblik i, hvor fantastisk meget plads, det er lykkedes at få ud af det gamle bageri i Stenvad, der ellers ikke syner af ret meget, når man ser det udefra, tog vi plads rundt om et bord for at snakke om skolens indhold. Før vi kommer så langt, har vi altså fået et glimrende indblik i de virkelig gode værkstedsforhold og undervisningslokaler, som det for ikke ret mange penge er lykkedes skolen at etablere i den gamle bygning.
Til stede rundt om bordet var daghøjskoleeleverne Bente Nielsen, Else Rasmussen, Dorthe Mortensen, Aase Kirkeby Andersen, Lilli Frederiksen og Niels Jørgen Thorup, foruden Vibeke Nilars selv. Sidstnævnte startede med en kort gennemgang af den øjeblikkelige situation for skolen med de nye ændringer af forholdene for landets daghøjskoler. Hun mente på nuværende tidspunkt at kunne fastslå, at Daghøjskolen i Stenvad ikke bliver berørt af den overgang til kommunal overtagelse, der ellers kan blive svær for mange af de andre lignende skoler landet over. Her i vores område har skolen nemlig så godt et samarbejde med det kommunale system, at en flytning fra statsligt til kommunalt regi ikke kommer til at betyde lukning - Nørre Djurs ønsker nemlig at bevare Daghøjskolen, oplyste Vibeke Nilars.
Fra disse indledende betragtninger gik vi så ellers over til det egentlige, nemlig skolens indhold. Hvad er det, der gør det så attraktivt at gå på daghøjskole, og hvad har man ud af det bagefter? Det altafgørende kernepunkt i skolens dagligdag er afklaring for den enkelte elev, der kommer fra både Nørre Djurs, Grenå og Midtdjurs kommuner. Folks grunde til at søge ind på skolen er mange: nogle er helt unge og har ikke endnu fundet deres ben at stå på i forhold til valg af arbejde, andre er ældre mennesker med lyst til at skifte spor i deres liv (de har måske haft et opslidende arbejde, som de gerne vil have byttet ud med noget lettere), nogle har handicaps, som de søger en vej ud af og andre er sendt ud af Arbejdsformidlingen. Udover de danske elever har skolen også et antal flygtninge, der modtager danskundervisning, samfundsorientering og andre relevante inputs på vejen til at blive integrerede.
(fortsættes i morgen)

daghoejskole402.jpg (15925 bytes)

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002