Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 26-02-02
Stort fremmøde i Nørre Djurs Hallen til foredrag om bredbånd

Mandag aften inviterede LOF til foredrag i Nørre Djurs Hallen. Det overordnede emne var Djurslands/Nørre Djurs fremtidsudsigter med eller uden bredbånd. Samt en meget forbrugervenlig fremstilling af hele problematikken omkring bredbånd, set fra både virksomheder og den enkelte husstand. Djursland kategoriseres som et randområde på tele & dataforsynings fronten. Landsdelen kan derfor ikke forvente at få noget foræret fra staten eller teleselskaberne mht. at blive dækket ind. Der synes derfor at være et akut behov for at borgere, erhvervsliv og lokalpolitikerne tager udfordringen op, og selv sørger for en tele & data forsyning som matcher det øvrige land. Hvis ikke dette lykkedes er det mere end sandsynligt at hele Djursland vil sakke uigenkaldeligt agterud i udviklingen. Regionen vil simpelthen være et område som vil lide af en fatal mangel på tiltrækningskraft for familier, erhvervsdrivende, uddannelsesinstitutioner. Med andre ord; alt det som skaber et bæredygtigt lokalsamfund. Så selv om emnet måtte synes lægmanden en smule tørt og teknisk, indeholder det så mange vitale faktorer for Djurslands fremtid, at det må appellere til alle med blot en snert af ansvarsfølelse for egnen.

Bredbaand_foredrag400.jpg (32378 bytes)

Som foredragsholder var inviteret Bjarke Nielsen i kraft af sit hverv som formand for Bredbåndsforeningen DjurslandS.Net. Bjarke Nielsen er kendt for ikke at forsømme en chance til at sætte tingene ind i en sammenhæng, og dermed startede foredraget med en gennemgang af hvad en dataoverførsel er, hvad den kan bruges til, og hvorfor den nu er så vigtig for os alle, inklusive Maren i Kæret. Meget forenklet, men temmelig præcist er overførsel af milliarder af data-signaler blot en udvidet form for at morse. Og så kunne vi alle jo være lidt med. Med dette som udgangspunkt klargjorde foredragsholder Bjarke at det slet ikke var så uoverkommeligt endsige umuligt at etablere et sådant lynhurtigt og meget billigt tele-net fra alle til alle på Djursland, som det ved første tanke kunne synes som. Foredraget var grundigt såvel i helhed som i den mindste detalje, og det føltes lidt befriende at stoffet kunne leveres så alle kunne forstå det.

Bredbåndsforeningen DjurslandS.Net har arbejdet hårdt og sat sig godt ind i tingene, og vil helt sikkert spille en afgørende rolle for om der kommer et kvalificeret bredbånd til Djursboerne. Der har været adskillige eksempler på at foreningen har måttet korrigere teleudbydernes opfattelse af hvad der var teknisk muligt at gennemføre. Foreningen har efterhånden oparbejdet en goodwill og et kontaktnet af dimensioner. Både til borgmestrene, erhvervslivet og borgerne.

Bjarke fremlagde foreningens kommende strategi for foråret og appellerede til at man deltog i arbejdet på lokalt plan. Efter foredragets spørgetid tilmeldte 8 sig aktivgrupper, heraf ville 6 gøre noget ved sagen i Nørre Djurs.

Tirsdag d. 2. april 2002 vil der finde en høring sted i Rosenholm kommune om emnet for alle interesserede på Djursland. Og torsdag d. 7. marts kan alle interesserede deltage i en sightseeing i Rougsø hvor kommunens IT-ansvarlige John Jensen vil fremvise Rougsø´s trådløse netværk i aktion.

Der er ingen tvivl om at der er behov for foredrag af den type som Bjarke afholdt i Nørre Djurs Hallen. Og for at dække behovet vil Bjarke afholde flere af slagsen rundt om i Djurslands bokommuner i den nærmeste fremtid. Disse foredrag vil blive annonceret her på NetNyt og i lokalpressen.

Ved mandagens foredrag var fremmødet mellem 35- 40. Af begge køn og i alle aldre.

På Djurslands.Net's hjemmeside forefindes al relevant information om borgernes muligheder og foreningens arbejde http://www.djurslands.net Her er der også mulighed for at stille spørgsmål til foreningen, indmelde sig, eller deltage i den løbende debat. Endvidere kan man her finde de relevante kontaktpersoner for sit eget område.

Skrevet af Mads

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002