Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 26-02-02
Vinterballet slog alle rekorder

Det er nu tredie gang, Kultur Raketten har stået som arrangør af Vinterbal, og var det en succes de to første år, så tåler det ingen sammenligning med den fantastiske fest, der løb af stabelen i lørdags.

dans400.jpg (15284 bytes)

Det fine ved Vinterballet er, at der bliver præsenteret fortrinsvis lokalt baseret dansemusik i de utroligt flotte rammer i Stenvad Centret og med mad, lavet af dette steds dygtige kokkehold - et team af aktiveringspersoner under ledelse af Niels Nikolajsen. I år var der længe i forvejen udsolgt til spisningen (350 mennesker), og derudover kom der omkring 100 mennesker til selve ballet.
De, der var så heldige at få plads til spisningen, fik i den grad forkælet deres ganer med den mest suveræne mad, der ikke er smagt bedre i Nørre Djurs i nyere tid - forretter med alt godt fra havet med stenbiderrogn og indbagte torskekæber foruden meget andet godt, hovedret med en utroligt lækker oksesteg og shii-take-svampe i forskellige variationer samt et overdådigt dessertbord. Alle var enige om, at det simpelthen var en stor bedrift at lave så velsmagende mad til så mange mennesker.
Folk havde ikke mere end lige sunket den sidste bid, før de var klar til det, det hele drejede si g om, nemlig at komme på dansegulvet og få rørt de stive vintermuskler. Kultur Rakettens kunstneriske leder, Bo Jacobsen fra Emmelev, kunne så ellers gå i gang med at præsentere aftenens musikprogram, der i øvrigt allerede startede under maden med wienermusik spillet af Melodixi-trioen (klaver, violin og bas).
Først på scenen var den lokale sanger, Rex "Stardust" Jensen, med et hold bestående af Jens Falck (slideguitar og violin) og Bo Thalund på klaver fra Djurslands Spillemændene og 2 Randers-musikere i rytmegruppen, bassisten Jack Hansen og trommeslageren Heine "Hot". Fra første tone var folk helt med på det repertoire af gamle sydstats/country-hits, der blev spillet her, og Rex & Co.`s korte, men festlige sæt blev en varm og glad start på ballet.
Herefter blev scenen overtaget af Djurslands Spillemændene, der jo som bekendt for det meste af 30 år siden opstod i Nørre Djurs og siden har holdt fast i at spille deres festlige blanding af både dansk, svensk, irsk og amerikansk folkemusik, country og rock. Foruden de allerede nævnte bestod orkestret denne aften af brødrene Helge og Carsten Sørensen (begge Stenvad) samt Jens Falcks søn, den kun 22-årige supertrommeslager, Julian Falck (han er vokset op i Constantia, hvor familien Falck boede i mange år). Som sædvanlig var dette populære band en fornøjelse at danse til.
Herefter var det "musikchefen" selv, Bo Jacobsen, der gik på med et kort sæt af gamle rock & roll-numre med samme rytmegruppe som Rex, men med Randers-guitaristen Henning Madsen. Også det vakte vældig begejstring, og ikke et øje var tørt, da de optrædende sluttede aftenen af med et fælles sæt af rockklassikere under fællesnavnet "Nørre Djurs All Stars".
Og hvad er det så, der gør dette Vinterbal til en så speciel og livgivende oplevelse for folk i Nørre Djurs? Én af hemmelighederne er de lokale musikere, der virkelig formår at spille rockmusik på en måde, så de ældre mennesker også kan nyde det, samtidig med, at også de unge synes, det er sjovt. Det er det, der skaber grundlaget for, at Vinterballet er blevet en musikalsk begivenhed i vores kommune, som formår at samle unge og ældre, høj og lav, kommunale embedsmænd og politikere, bistandsmodtagere og alt andet godtfolk. Alle er der plads til, og de fantastiske rammer i Stenvad Centret er perfekte til et så stort arrangement. Musikken og dansegulvet er i underetagen, og fra de 2 overliggende etager, som ikke er overdækkede, kan man både gå i baren, sidde ved små borde og alligevel høre musikken.
For øvrigt skulle vi hilse og sige fra Kirsten Krogh i Kulturforvaltningen, at hun allerede har bestilt Stenvad-Centret til næste år, så der er altså håb for de stakler, der ikke var med i år.

rex400.jpg (19165 bytes)


I løbet af de næste dage vil vi lave et billedgalleri med en del fotos fra Vinterballet

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002